Международната рейтингова агенция Фич“ потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България

...
Международната рейтингова агенция Фич“ потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България
Коментари Харесай

Фич потвърди дългосрочния ни кредитен рейтинг

Международната рейтингова организация „ Фич “ удостовери дълготрайния кредитен рейтинг на България в задгранична и локална валута " BBB ", оповестяват от Министерството на финансите. Перспективата остава позитивна.

Оценката за кредитния рейтинг е подкрепена от постоянните външни и обществени финанси, благонадеждната политика за последователно присъединение към участие в еврозоната и вероятностите за резистентен напредък.

„ Фич “ предвижда действителното повишаване на Брутният вътрешен продукт да възлезе на приблизително 3,3 % в интервала 2019-2021 година Динамиката на растежа обаче се чака да се забави в кратковременен проект, заради провокациите по линия на външната среда, произлизащи от слабата икономическа вероятност на основни търговски сътрудници. 

Благоприятната макроикономическа среда и провежданите благоразумни политики не престават да поддържат мощната фискална позиция, като прогнозата на организацията е бюджетен остатък от  0,2 % от Брутният вътрешен продукт, приблизително за интервала 2019-2021 г. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР