Международната организация Репортери без граници следи с тревога случая с

...
Международната организация Репортери без граници следи с тревога случая с
Коментари Харесай

”Репортери без граници” бият тревога за заплаха на български издател от престъпна групировка

Международната организация „ Репортери без граници ” следи с паника случая с врачанския уебсайт „ Зов Нюз ” и неговия издател Георги Езекиев, за който има данни, че е „ на мушката ” на локална незаконна група. „ Репортери без граници ” приканиха управляващите у нас да вземат незабавни ограничения. В обявата се показва, че по време на взаимно следствие на „ Зов Нюз” и уеб страницата „ Биволъ” на тайфа за наркоразпространение и други закононарушения с полицейско присъединяване, едно от забърканите лица е споделило пред камера, че босовете на незаконната група възнамеряват да отстраняват Езекиев.

Репортерката от " Зов Нюз " Мария Димитрова е получила смъртни закани по есемес и в обществените мрежи. Нейн осведомител е бил пребит от три незнайни лица.

„ Силно обезпокоени сме от заканите против издателя на уеб страницата Георги Езекиев и против репортерката от медията. Тя е подала тъжба в полицията, която е била оставена без последици. Българските управляващи би трябвало да одобряват тези закани и набези сериозно”, разяснява Полин Аде-Мевел, която дава отговор за Балканите в „ Репортери без граници”.

„ Зов Нюз” отнесе голяма по мярка санкция поради публикуването на информация за опашки по време на банковата рецесия през 2014 година Наблюдатели дефинираха непостижимата глоба в размер на 100 000 лева като държавна принуда от страна на Комисията за финансов контрол. Съдът анулира финасовото наказване.

" Репортери без граници " напомнят, че България е на 109-о място по независимост на словото от общо 180 изследвани - най-ниското ниво за целия Европейски Съюз.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР