Видяхме, че антимигрантската реторика, споровете за европейската подкрепа за войната

...
Видяхме, че антимигрантската реторика, споровете за европейската подкрепа за войната
Коментари Харесай

Керемедчиев: Атентатът срещу Фицо е общоевропейски симптом. В Сло...

„ Видяхме, че антимигрантската изразителност, разногласията за европейската поддръжка за войната в Украйна станаха съществена тематика за евроизборите. Това не подминава и България. Видяхте какъв брой бързо се политизират такива крайни решения – когато имаше конфликти с мигранти в София, излязоха жандармеристи. Всичко това се политизира оптимално “, изясни той.

 

Според него е позволен пропуск от страна на службите за сигурност с защитата на министър-председателя на Словакия.

„ Без да съм специалист по национална сигурност - има сериозен пропуск в отбраната на премиера Фицо. В събралата се група е позволен човек със законно притежавано оръжие. Не е имало инспекция. Извършителят е бил радикализиран. Писал е публикации в медиите срещу политиката на министър-председателя. Трябвало е службите да го разпознават и да имат по-специално отношение.

 

Това идва като потрес за Словакия, само че напрежението е къкрило като в тенджера под налягане. Накрая е излязъл един радикализиран човек, който да предприеме тези дейности “, уточни Милен Керемедчиев.

 

Словашкият министър председател Роберт Фицо, който през вчерашния ден беше тежко ранен при опит за ликвидиране, пристигна в схващане след интервенция, траяла няколко часа, оповестиха локални медии, представени от ДПА.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР