Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви вчера, че е отложил

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви вчера, че е отложил
Коментари Харесай

Грант Шапс: Сегашната руска офанзива - „сигнал за събуждане“ за д...

Президентът на Украйна Володимир Зеленски разгласи през вчерашния ден, че е отсрочил всички идни задгранични пътувания, откакто съветските войски започнаха нахлуване в североизточната Харковска област на Украйна.

 

Някои украински войски бяха принудени да се изтеглят поради офанзивата, една от най-значимите от началото на пълномащабното навлизане на Русия в прилежащата страна през февруари 2022 година

В изказване по телевизия „ Скай нюз “, Грант Шапс изрази убеденост, че Русия няма да превземе град Харков, само че сподели, че Обединеното кралство е планувало, че „ дефицитът на внимание от страна на цивилизованите страни “ ще разреши развиването на такава обстановка.

 

Британският министър сподели: „ Наистина се надявам, че това е сигналът за пробуждане, който се опитахме да изпратим, и който в този момент се чува. А той е, че това не е война, на която можете да си позволите първо да посветите цялото си внимание, а по-късно да го отклоните или може би да се разсеете поради различен спор и най-после да очаквате нищо да не се е трансформирало на място. "

Шапс посочи: „ Трябва да поддържаме (украинците) непрестанно, а освен понякога. “

Според английския министър пакетът от военна помощ, утвърден неотдавна в Съединени американски щати, към този момент пътува към фронтовата линия и разрешава на Украйна да устои на съветското нахлуване, само че добави, че „ явно “ е било нужно прекалено много време, с цел да премине през Конгреса на Съединени американски щати.

 

Недостигът на жива мощ и муниции стана причина украинските сили да покриват фронтова линия, дълга 620 благи, а Русия се пробва да се възползва от този дефицит.

 

Президентът Зеленски към този момент разгласи разполагането на подкрепления в Харков и региона на Донецк в Източна Украйна, като сподели, че обстановката е „ под надзор “.

 

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън разгласи през вчерашния ден спомагателен пакет от военна помощ за Украйна на стойност 2 милиарда $ по време на двудневно посещаване в страната.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР