Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) работи активно за организирането

...
Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) работи активно за организирането
Коментари Харесай

Въпреки отказа на Киев, МААЕ подготвя посещение в Запорожката АЕЦ

Международната организация за атомна сила (МААЕ) " работи интензивно " за организирането на посещаване в Запорожката АЕЦ, на което Украйна още веднъж се опълчи през днешния ден, защото централата се намира на окупирана от Русия територия, съобщи Франс прес.

" Не става дума дали желаеме или имаме предпочитание да изпълним тази задача, това е обвързване както от страна на Украйна, по този начин и от страна на МААЕ, сподели генералният шеф на МААЕ Рафаел Гроси пред Управителния съвет на организацията, който се събра тази седмица в централата ѝ във Виена.

По думите му " сегашната обстановка е нетърпима ", защото работата по поддръжката на съществени функционалности на централата непрекъснато се отсрочва, а жизненоважно съоръжение не се доставя и по този начин нараства рискът от произшествия.

Ръководителят на МААЕ изрази също " мощно безпокойствие от извънредно стресиращите условия на работа " в централата, на които е подложен украинският ѝ личен състав.
" Затова специалистите на МААЕ би трябвало да отидат " на място, означи Гроси и посочи, че " работи интензивно за споразумяване на сходна задача ".

Киев повтори опълчването си на сходно посещаване, което би " легитимирало в очите на интернационалната общественост окупацията " на централата от съветските сили, написа в Телеграм украинският държавен нуклеарен оператор " Енергоатом ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР