Международна група учени установи, че над 90 % от мъжете

...
Международна група учени установи, че над 90 % от мъжете
Коментари Харесай

Учени алармират: Това е най-новата епидемия, тя поразява хората навсякъде

Международна група учени откри, че над 90 % от мъжете и 50 % от децата в Съединени американски щати, Исландия, Нова Зеландия, Гърция и други развити страни stradat ot наднормено тегло. Резултатите от проучването са оповестени в списание Frontiers in Public Health.

И това е забавно - изчистете захарта с 3-дневен способ! Четете още забавни вести и потребни препоръки за вашето здраве в най-полезния здравен уебсайт Zdrave.to

" Глобалната зараза от затлъстяване е сериозен проблем за здравната система. Броят на хората с наднормено тегло в 30-те най-развити страни в света е доста по-голям, в сравнение с посочваха по-рано оповестените данни ", сподели ръководителят на проучването Пол Лаурсен от Технологичния университет в Окланд, Нова Зеландия.

От лека и тежка форма на затлъстяване в Съединени американски щати, Исландия, Нова Зеландия и Гърция страдат 90 % мъже, 71-81 % дами и 50 % деца. В останалите страни равнищата на хората с наднормено тегло се отличава нищожно от първите четири в листата. Само в Япония и Бруней тези индикатори не надвишават 50 %.

На собствен ред дамите в Съединени американски щати са преди всичко по наднормено тегло, следвани от тези във Англия.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР