Международен конкурс за млади репортери се организира в рамките на

...
Международен конкурс за млади репортери се организира в рамките на
Коментари Харесай

Международен конкурс за млади репортери на фестивала „Арлекин“

Международен конкурс за млади кореспонденти се провежда в границите на новото издание на фестивала „ Арлекин “. От 23 до 25 юни 2022г. кореспонденти до 29-годишна възраст ще премерят сили, съобразителност и креативност, предоставяйки собствен материал в конкурсната стратегия.

От уредниците на авторитетния конгрес споделят, че сходно събитие ще се случи за пръв път по време интернационалния фестивал за младежко медийно изкуство „ Арлекин “. Основните критерии, които би трябвало да се покрият, са: репортажът да е до 7 минути за видео или аудио или до 10 хиляди знака за печат; да не визира политически тематики и да е зависещ на главното мото на фестивала: „ Светът в моите очи “.

Участниците може да работят в медия, включително студентска или ученическа, или да бъдат фрийлансъри.

Материалите ще бъдат оценени от интернационално жури, като уредниците издават част от знаковите имена. Селекцията в състезанието ще дефинират: драматургът, режисьор и сценарист доцент Юри Дачев; Светлозар Момчилов, притежател на тв БГ7 и в. „ България в този момент “ в Чикаго; журналистът от радио-телевизионен център „ Цариброд “ Драган Йовичич; културологът и публицист в „ Радио Ватикана “ ‒ Италия, Венета Ненкова; режисьорът Нася Атанасова ‒ с над 25 години активност в електронните медии и притежател на приз за повсеместен принос в развиването на районните печатни издания; както и Магдалена Гигова‒ публицист, член на Световната федерация на пътуващите писатели – FIJET, „ Българин на годината “ в категория „ Пътуващ публицист “, притежател на три оценки „ Златен лъв “ и на премията за публицистика на фондация „ Христо Ботийов “.

Младите кореспонденти, които желаят да премерят сили в конкурсната стратегия, може да видят повече детайлности за събитието на уеб страницата. Организаторите на състезанието прибавят, че всички те ще се състезават както за парична премия, по този начин и за интернационално приет диплом и несъмнено ‒ за емблематичната статуетка „ Арлекин “.

Международният фестивал за младежко медийно изкуство „ Арлекин “ се провежда със съдействието на Община Варна.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР