Между Мексико и Саудитска Арабия в световната класация и между

...
Между Мексико и Саудитска Арабия в световната класация и между
Коментари Харесай

Четвърта поредна година България слиза в класацията Doing Business

Между Мексико и Саудитска Арабия в международната ранглиста и сред Косово и Украйна в районното нареждане. Това е позицията на България в следващото издание на отчета " Да правиш бизнес " (Doing Business 2020) на Световната банка, публикуван през днешния ден.

В него се затвърждава наклонността от последните 4 години страната да потъва в класацията - този път от 59-то на 61-о място в света. То не е толкоз трагично като в предходните две години, когато слизането надолу бе с 11 и 9 позиции. Това не е и най-лошото място за страна от Европейския съюз - Гърция е на 79-а, а Малта - 88-а в света.

Но като има поради, че през 2015 година България единствено задържа позицията си от 2014 година и се изключат проблемите на гърците, които ще продължат още дълго след дълговата рецесия, всяка от прилежащите страни е по-добре оценена: Северна Македония е под номер 17, Турция - 33, Сърбия - 44, Румъния - 55, и даже Косово - 57.

Профилът на България в Doing Business 2020

Тази година класацията обгръща 190 страни, а оценката за България е направена като се ползват употребяваните критерии единствено за София. Започнал през 2002 година, този план ревизира регулациите, процедурите, времето и средствата, нужни на една дребна или приблизително огромна компания - от регистрирането до оправянето ѝ със усложнения, отбрана от кредитори или изпадане в неплатежоспособност и гарантиране правата на акционерите.

Най-лошият резултат за България е времето, което лишава свързването на складово помещение с мрежата на CEZ в София. По този индикатор страната е на 151-о място в света и няма усъвършенстване от 262 дни, колкото бе в отчетите за 2019 година и 2018 година В Румъния е малко по-зле (място 157), само че Сърбия е на 94-о място в света, а Северна Македония - на 68-о.

 Четвърта поредна година България слиза в класацията Doing Business

В България продължава да не е елементарно да се стартира бизнес - тази година тя е сложена на 113-о място в света

Влошава се позицията по индикатор " Получаване на заем " - през 2018 година България бе 42-а, предходната година бе 60-а, а този път е на на място 66.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР