Механизмът за възстановяване на суми по договори, сключени между Булгаргаз

...
Механизмът за възстановяване на суми по договори, сключени между Булгаргаз
Коментари Харесай

Депутатите решават за сумите от Булгаргаз

Механизмът за възобновяване на суми по контракти, подписани сред " Булгаргаз " ЕАД като публичен снабдител на природен газ и неговите клиенти, ще гледа през днешния ден парламентарната комисия по енергетика. Депутатите ще заседават от 14 ч., с цел да гледат на второ четене измененията в Закона за енергетиката. Първото четене на в пленарна зала бе на 3 април.

Работодателите, обединени в Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР), желаеха оставката на министър Теменужка Петкова с претекста, че " ще се отклонят в незнайна посока 45 млн. лв. от промишлеността на България в миг, когато стопанската система е сложена на колене поради изключителното състояние в България и редица страни от Европейски Съюз и останалия свят ". Според Петкова обаче парите към този момент са по сметките на " Булгаргаз ", а от своя страна държавното сдружение има цялостна картина на какъв брой клиенти би трябвало да възвърне сумите. Единствено се чака приемането на измененията в Закона за енергетиката. Премиерът Борисов даде цялостната си поддръжка на Петкова и съобщи, че въпросът е в ръцете на Народното събрание.

Днес ще заседава и Комисията по правни въпроси, която ще прегледа за второ гласоподаване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за комерсиалния указател и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР