Мег Уитман Още по темата Мег Уитман ще напусне управлението

...
Мег Уитман Още по темата Мег Уитман ще напусне управлението
Коментари Харесай

Мег Уитман влиза в медийния бизнес

Мег Уитман

Още по тематиката
Мег Уитман ще напусне ръководството на Hewlett Packard Enterprise

През февруари тя ще съобщи властта на президента на компанията и ще остане в екипа като шеф без изпълнителни функционалности
22 ное 2017
Рекорден брой дами са натрупали сами милиарди през 2016 година

56 дами влизат в класацията на Forbes за най-богатите хора, която за поредна година е ръководена от Бил Гейтс
21 мар 2017
Мег Уитман още веднъж преструктурира Hewlett Packard Enterprise

Компанията се разделя с дългогодишния си софтуерен шеф и сплотява екипите си по продажби в обща световна конструкция
3 юли 2016 Бившият основен изпълнителен шеф на Hewlett Packard Enterprise и eBay Мег Уитман влиза в медийния бизнес. От началото на март тя ще поеме ръководството на започващата компания в региона на мобилните медии NewTV, която е част от холдинга WndrCo на американския продуцент и съосновател на филмовото студио DreamWorks Джефри Каценберг.

WndrCo беше основана през 2017 година с концепцията да влага и развива започващи сдружения, фокусирани върху цифровите медии. Каценберг основа холдинговата компания, откакто напусна DreamWorks, която основава в средата на 90-те години на XX век дружно с режисьора Стивън Спилбърг и музикалния магнат Дейвид Гефен, напомня списание Fortune.

В новата си роля на основен изпълнителен шеф на NewTV Уитман ще бъде основана в Лос Анджелис. През последните няколко години тя беше отпред на софтуерния колос Hewlett Packard Enterprise (HPE), като под нейно управление през 2015 година компанията раздели бизнеса си на две – интервенции със програмен продукт, сървърни и мрежови системи и хардуер за предпазване на данни, които бяха извадени в новообособеното сдружение Hewlett Packard Enterprise, и произвеждане на лични компютри и принтери, които останаха в остарялата компания, преименувана на HP Inc.

За момента не е ясно върху какви тъкмо планове ще работи NewTV. В известието във връзка привличането на Уитман за управител от компанията показват, че ще " пренесат най-висококачествените холивудски индустриални полезности и разказването на истории на мобилни устройства, в къси формати до 10 минути или по-малко ", предава Fortune. В изявление за сп. Variety Уитман отхвърля да разяснява бизнес проектите на новото си сдружение, като показва единствено, че то е " в развой на набиране на финансиране сега ", тъй че не може да разкрие детайлности.

" Но ще притеглим най-хубавите гении и след няколко месеца ще можем да кажем повече ", добавя тя.

Новата позиция на Уитман, която в предишното беше претендент за губернатор на Калифорния от Републиканската партия, най-малко за момента поставя завършек на спекулациите, че обмисля завръщането си в политиката, написа още Fortune. През ноември 2017 година тя разгласи, че през февруари ще напусне поста основен изпълнителен шеф на HPE и ще остане в компанията в ролята на шеф без изпълнителни функционалности.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР