Медовината е предшественик на всички алкохолни питиета. Тя се е

...
Медовината е предшественик на всички алкохолни питиета. Тя се е
Коментари Харесай

Медовина - еликсирът на боговете

Медовината е предходник на всички алкохолни напитки. Тя се е радвала на фенове от всички типове благородници, епични измислени герои и даже гръцки богове. Медовината ферментира с три съществени съставки: мед, квас и вода. Може да чуете, че я назовават медено вино, само че това не е вярно систематизиране.

Медовината се основава посредством ферментиране на мед, до момента в който виното се създава от ферментирали плодове. И въпреки че медовина постоянно се ароматизира с разнообразни плодове, това не я прави вино.

Китайски грънчарски съдове, датиращи от 7000 година прочие Хр., оферират доказателства за ферментация на медовина, която превъзхожда както виното, по този начин и бирата.

Първата партида от медовина е инцидентно изобретение - ранните скитници евентуално са пили наличието на пчелен кошер, наводнен от дъждовна вода, който е ферментирал естествено благодарение на въздушна квас. Щом един път било опознато производството на медовина, сладката напитка станала световно приета и известна измежду викингите, маите, египтяните, гърците и римляните.

В ранна Англия към медовината били прибавяни разнообразни билки, като се считало, че напитката усъвършенства храносмилането, оказва помощ при меланхолия и облекчава меланхолия. Тази билкова медовина се наричала ​​метеглин, получена от уелската дума за медицина.

 Медовина

Сладката медовина е оригиналът на афродизиака. Произходът на " меден месец " се връща към средновековната традиция за пиянство на тази сладка напитка за цялостен лунен цикъл след подписване на нов брак.

Цялата тази традиция е трябвало да обезпечи плодотворен съюз, който ще даде доста деца. Това поверие, учредено на потреблението на медовина, е било взимано толкоз насериозно, че бащата на булката включвал в зестрата медовина.

Вкусовете на медовината варират според от типа на меда, от това какви подправки, билки или плодове са употребявани или времето на отлежаване. И в днешно време тя също се приема за потребна за здравето с помощта на лечебните свойства на меда, както и на съпътстващите го съставки.

Най-разпространените добавки в днешно време са хмел към немските разновидности на медовината и джинджифил или канела към френските.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР