Медиците от ВМА, оказали помощ на пострадалите от земетресението в

...
Медиците от ВМА, оказали помощ на пострадалите от земетресението в
Коментари Харесай

Медиците ни, оказвали помощ на пострадалите от земетресението, се завърнаха от Турция

Медиците от ВМА, оказали помощ на потърпевшите от земетресението в Турция, се завърнаха в 21.30 ч. нощес на родна земя. Военнотранспортният аероплан „ Спартан “ с медиците кацна в 16-а авиобаза Враждебна.

В продължение на 10 дни майор доктор Цветан Станимиров, капитан доктор Синан Емин, старшина Мария Борисова и младши сержант Илия Деков от състава на Модулните военномедицински формирования за обезпечаване на здравна помощ при бедствия, повреди и произшествия дружно с локалните спасители търсеха оживели под руините и оказваха помощ на потърпевшите.

Медиците бяха посрещнати от началника на ВМА генерал-майор професор Венцислав Мутафчийски, д. м. н.

Преди да прибере медиците ни самолетът с пълководец майор Веселин Асенов хвърча до ливанската столица Бейрут, с цел да транспортира филантропична помощ, която страната ни дава на потърпевшите от земетресението в Сирия. Военнотранспортният аероплан беше претрупан с одеяла,  спални комплекти, палатки, нужни за хората в разрушените обитаеми места.

По-късно екипажът прелетя от Бейрут до Адана, с цел да прибере екипите от Военномедицинска академия – София, които от 6 февруари са в засегнатия от земетресението регион в Турция.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР