Медицинските сестри обаче не са доволни от подписания рамков договор

...
Медицинските сестри обаче не са доволни от подписания рамков договор
Коментари Харесай

Медицинските сестри не са доволни от подписания рамков договор

Медицинските сестри обаче не са удовлетворени от подписания рамков контракт и разпънаха палатки пред Здравното министерство.

Около 17:30 часа някои от медицинските експерти бяха поканени в Министерството на здравеопазването, с цел да обсъдят тъкмо каква е неяснотата в подписването на рамковия контракт, а в действителност палатките са там от 15:00 часа и основното неодобрение на медицинските експерти е фактът, че съгласно тях това, което е записано в Националния рамков контракт, надали ще се случи.

Недоверието им е засилено от едно изявление с шефа на Здравната каса, съгласно което изявление излиза наяве, че няма законово съображение, което да разрешава приходите от клиничните пътеки да могат да се разпределят за заплати.

Според медицинските експерти разпределянето на заплатите отново ще става с някакви вътрешни правила на обособените лечебни заведения, което тях не ги удовлетворява.

Самият министър на опазването на здравето Кирил Ананиев от своя страна сподели, че законодателни промени ще стартират още в края на работната седмица. Това обаче не удовлетвори медицинските експерти. Те упорстваха да се срещнат в 17:00 часа с него. Срещата стартира към 17:30 часа и се организира сега.

Очаквайте детайлности.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР