Медицинските сестри и лекарите са неизменна част от мисията “да

...
Медицинските сестри и лекарите са неизменна част от мисията “да
Коментари Харесай

5 причини защо трябва да кажем “благодаря” на медицинските сестри

Медицинските сестри и лекарите са неизменима част от задачата “да се избави човешки живот ”.

Нито един доктор, без значение колкото и дипломиран и просветен да е, не може да си прави работата без помощта на здравна сестра. Тя има също толкоз значима роля в задачата “спасяване човешки живот ”, както и лекарят, и нейните услуги са просто незаменими.

Благодаря за това, че “бдите ” над приетите в болница пациенти 24 часа в денонощието

По време на нощните смени, лекарите и медицинските сестри се грижат за здравето на приетите в болница пациенти. Но лекарите се намесват единствено тогава, когато е належащо, в останалите случаи почиват в своите кабинети и чакат да бъдат извикани от сестрата.

Сестрата пък през цялата нощ има за задача да обикаля болните, да дава аналгетици, хапчета за усмиряване или каквото и да е друго, което е належащо за пациента, с цел да се усеща допустимо най-комфортно в стаята си. Тя рядко има опция да си почива, без значение коя промяна поред кара. Това се случва изключително на медицинските сестри, работещи с прекалено много пациенти.

Благодаря ви, тъй като сте “имунизирани ” против измененията в настроенията на пациентите

Болният човек, доста постоянно, поради заболяването има променливи настроения, от време на време пациентите са депресирани, от време на време ядосани, някои имат прояви на експанзия и други Лекарите също са податливи на тези промени, само че сестрите, които са в непрекъснат контакт с пациента постоянно са директно наранени от неговото положение. Често сестрата е обиждана или даже унижавана от пациент, който е в тежко здравословно положение. Те съвсем в никакъв случай не се оплакват от това, поставяйки хуманността си преди своята горделивост, пробвайки се да схванат повода за експанзията на пациента и за това заслужават огромно “благодаря ”.

Благодаря ви за ролята ви на секретар и добър административен служащ

Несъмнено в лечебните заведения има доста административна работа. Много данни, детайлности, истории и какво ли още не, която би трябвало да бъде свършена от лекарите и медицинските сестри. Много постоянно тази “скучна ” работа е поверена на сестрите. Те в никакъв случай не стачкуват за това, макар че това не е главната им задача.

Благодаря ви, тъй като без недоволство вие вършите “най-специфичните ” неща, свързани с пациента

Лекарите са хуманни в работата си и носят огромна отговорност и компликации, до момента в който се трансфорат в това, което са и това е реалност, само че сестрите пък правят и най-специфичната работа, обвързвана с пациента. Физиологичните потребности на пациента би трябвало да бъдат свършени, къпане, поддържане на кожата, разчистване и доста други неща, свързани с живота на един тежко болен пациент, която не всеки може да свърши.

Благодаря, тъй като сте устойчиви на натиска на лекарите

Всеки доктор има друг нрав. Факт е, че сестрата е по-ниско в йерархията, тъй че това е причина за спомагателна тежест. Тя е длъжна да извършва отговорностите заложени от лекаря, лекарят постоянно е нерадушен и раздразним, което директно се отразява върху сестрата. Тя съвсем в никакъв случай не стачкува за това и постоянно преодолява този проблем, макар че постоянно е подходено незаслужено към нея. За това, както и за всички останали неща, заслужава голяма признателност.

И лекарите и медицинските сестри са неразделна част от опазването на здравето. За да действа добре е нужна хармония в връзките лекар-сестра, сестра-пациент и лекар-пациент, което постоянно е мъчно постижимо заради натоварвания ден и растящите отговорности. Затова справедливо би трябвало да кажем благодаря на сестрите, които постоянно са подложени на несправедливости умишлено или неумишлено, нанесени от двете страни.

 

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР