Медицински надзор -София започва разследване на смъртта на 30-годишната Евгения,

...
Медицински надзор -София започва разследване на смъртта на 30-годишната Евгения,
Коментари Харесай

Низ от трагедии в живота на починалата родилка в Благоевград

Медицински контрол -София стартира следствие на гибелта на 30-годишната Евгения, издъхнала по време на планувано секцио, в родилно поделение на МБАЛ Благоевград. Специалистите от надзора идват в болничното заведение в понеделник, написа struma.com.

Информацията дотук е, че дамата не понесла общата анестезия, почнала да се задушава, интубирана е, само че макар незабавните ограничения умряла на операционната маса.

Лекарите от екипа останали шокирани от гибелта и и до през днешния ден нямат пояснение какво се е случило. Спряло е сърцето, ненадейно е спряло и дишането и.

Аутопсията също не сподели нищо изрично за повода за гибелта и, изпратени са проби за хистологични проучвания, с цел да се разкрие истината по случая.

По време на бременността Егения е преболедувала Ковид 19, дали след него не са се появили затруднения, това ще покажат резултатите от изпратените проби.

Да се хвърля виновността на лекарския екип е извънредно незаслужено, разясняват медици, уверени, че в тази ситуация не става въпрос за лекарска неточност. Хората елементарно съдят, без да имат право да дават оценка на лекарския труд, който не познават.

Няма доктор, който да аргументи съзнателно сходно нещо, тъй че търпеливо би трябвало да се изчакат заключенията, експертизите и инспекцията на способени лица.

Възможно е и да бъде поискана и позволена реаутопсия, в случай че околните и имат някакви подозрения към резултата, разясниха другари на младата жена. Случаят раздруса освен близки и познати на момичето, извънредно смутени са и медиците от родилно поделение.

" Не мога да кажа какво се е случило, просто не знам, ще чакаме резултатите от изпратените проби. За мен екипът подготвял секциото, е екип от експерти, които са изродили стотици бебета. Не се е стигнало до изваждане на бебето, защото сътрудниците се борили за живота на майката, разяснява доктор Митев, който също бе смачкан след случая.

Трагедията в фамилията на Евгения е огромна. Оказа се, че тя е от дупнишко село, няма близки родственици, родителите ѝ са умряли, умрял е и брат ѝ. Останал единствено мъжът ѝ, който оттук насетне самичък ще се грижи за 3- годишното им момченце. Очаквали второто си бебе с доста обич, имали проекти за бъдещето.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР