Медицината все още не оценява подобаващо ежедневните функции на черния

...
Медицината все още не оценява подобаващо ежедневните функции на черния
Коментари Харесай

Най-полезните съвети за черния ни дроб

Медицината към момента не прави оценка уместно ежедневните функционалности на черния дроб и не им обръща внимание преди появяването на повишени чернодробни ензими, затлъстяване или цироза.

Черният дроб ни пази от токсините в околната среда по два метода - като ги обезврежда и задържа.

Тези функционалности обаче се нарушават от метода на хранене и живот. Когато дамата навърши приблизително 38, а мъжът 48 години, чернодробните функционалности стартират да се утежняват и се появяват признаци като напълняване и горещи талази.

Но с времето може да се появят също синдром на дразнимото черво, проблеми с надбъбречната жлеза, отичане, запек, автоимунни болести, диабет, екзема, псориазис, камъни в жлъчката, подагра, сърцетуптене, високо кръвно, висок холестерол, синдром на Рейно, сезонна меланхолия, разширени вени и други

В книгата на Антъни Уилям “Лечителят медиум: Помощ за черния дроб” (Издателство “Хермес”) ще научите доста за тайните и функционалностите на черния дроб. Най-важното е, че ще откриете тъкмо от какво се нуждае той, с цел да се излекува и продължи да извършва животоспасяващите си функционалности. Предлагаме фрагмент от книгата, отдаден на напълняването.

Главна роля за напълняването играе черният дроб. Днес е съвременно за напълняването да се вини щитовидната жлеза, само че казусът с нея не е причина за наднорменото тегло, без значение дали става въпрос за хипотиреоидизъм, тиреоидит на Хашимото или даже при отстранена жлеза.

Само в Съединени американски щати има хиляди хора с тиреоидно заболяване, които поддържат обикновено приблизително тегло. Наистина, има връзка сред тиреоидните болести и напълняването, тъй като тези заболявания са породени от вируси в над 95% от случаите, а хроничната вирусна зараза отслабва и натоварва черния дроб.

Отчасти тъй като вирусът “свива гнездо” в черния дроб на път към щитовидната жлеза. Когато е претъпкан с вируси и техните боклуци, черният дроб не може да прави ефикасна дестилация, а това рано или късно води до напълняване.

От няколко години надбъбречните жлези се радват на изключително внимание от лекарите и на тях се отдава умората, затруднената централизация, депресията, тревогата, безсънието. Напълняването също се свързва с надбъбречните жлези. Надбъбречна отмалялост, повишени равнища на кортизола, висок холестерол, нарушен хормонален баланс, а оттова - струпване на килограми. Тази доктрина не е точна.

Тук още веднъж става въпрос за взаимовръзка, а не за директна причинно-следствена връзка с напълняването. Наистина, несъразмерният адреналин в тялото постоянно води до напълняване. Тази реакция стартира с хроничния стрес и свръхстимулацията на нервната система.

Черният дроб инициира незабравим предпазен развой, когато надбъбречните жлези изпомпват високи равнища адреналин. За да ви защищити от корозивното му деяние, черният дроб го попива като гъба.

Нещо повече - залага за стръв остарели, складирани хормони, с цел да хване и обезвреди новите. Хормоните се свързват в съединяване и в случай че черният дроб не е в отлична форма, не може да изхвърли това съединяване от остарели и нови хормони. Вместо това, той е заставен да го складира и резултатът е напълняване.

Складирането в черния дроб

Напълняването настава, когато черният дроб действа постепенно. Ако черният дроб към момента не е стигнал лимита на депозиране на мазнини и на токсини, той действа с по-голяма скорост.

Това, което го натоварва прекалено много, са токсичните тежки метали, пестициди, хербициди, фунгициди, с които се пръска селскостопанската продукция, разтворители, пластмаси, промишлени химикали и други отрови. Всички те се складират, което става проблем, когато се доближи лимитът на опциите на черния дроб.

Сериозни вреди нанасят вирусите и бактериите, изключително подривно върху чернодробните функционалности работи вирусът Епщайн-Бар. А той предизвиква тиреоидни болести, фибромиалгия, ревматоиден артрит, лупус, лаймска болест, синдром на хроничната отмалялост, саркоидоза, муковисцидоза и доста други.

Епщайн-Бар вирусът отделя боклуци под формата на вторични артикули, невротоксини, дерматотоксини и мъртви вирусни кафези, преправянето на които в допълнение натоварва работата на черния дроб.

Друг фактор е непотребният адреналин и кортизол. След като черният дроб е избавил ситуацията със старите хормони, които се свързват с новите и ги обезвреждат, в него могат да се натрупат толкоз доста от тези съединения, че да не остане място за предпазване.

При мнозина проблемите с черния дроб се натрупват неусетно в продължение на десетилетия, преди функционалността му дотолкоз да се намали, че способността му да складира мазнини да затихне. Това е повода хора, поддържали устойчиво тегло 10, 20, 30, 40 или 50 години, внезапно да стартират да напълняват без разумно пояснение.

Консумацията на повече натурални храни и придвижването спомагат за прочистването на черния дроб и за насищането му с О2. При някои хора това е задоволително, с цел да редуцират тежестта си. Но има хора, които спортуват интензивно и съблюдават хранителен режим, само че не стопират да натрупат килограми.

В тези случаи черният дроб действа доста постепенно и се нуждае от спомагателна лечебна поддръжка. Той е пренаситен от непотребни мастни кафези, патогенни боклуци, непотребен адреналин и отрови. В това положение той не може да преработва мазнините задоволително добре и мастните кафези се натрупват в него.

Вътрешността се задръства дотам, че мазнините стартират да се натрупват и от външната му страна, водейки до развиването на чернодробна стеатоза. Тогава мастните кафези стартират да се натрупват в чревния тракт и най-после в сърцето и артериите. Възможно е също да се увеличи равнището на гликирания хемоглобин (диагноза предиабет), а обиколката на талията продължава да пораства.

Мазнините са единствено една от аргументите за наднормено тегло. Има и различен фактор - задържането на течности. Ако сте с 30 кг над нормата, има огромна възможност 20 кг от тях да са телесни мазнини, а останалите 10 кг да са арестувани течности.

Това се случва, когато лимфната система е принудена да прави филтрирането, което по принцип е работа на черния дроб. Той филтрира огромните частици отпадъчна материя, а лимфната система преработва микрочастиците.

Когато обаче черният дроб е отпаднал, от него се изплъзва отпадъчна материя. Тя се предава на лимфната система, само че е прекомерно гъста за нея и лимфните съдове и канали се задръстват.

Полезни за черния дроб храни и добавки

Подходящата храна, одобрявана постоянно на три съществени хранения и две междинни, е ключ към възобновяване на черния дроб. Най-важни за черния дроб са кислородът, водата, захарите и минералните соли.

Глюкозата е източник на сила за този орган дружно с витамините, минералите, антиоксидантите и други хранителни субстанции, които се доставят от плодовете и зеленчуците. Черният дроб употребява единствено хранителни субстанции, заобиколени от естествена глюкоза и фруктоза.

Затова най-лековити за този орган са натуралните, чисти плодове и зеленчуци. Ако някой следва диета без захари и въглехидрати, без картофи, тиква и плодове, черният му дроб последователно минава в напреднал етап на недохранване, а индивидът се състарява прибързано.

Освен това естествените захари служат да поддържат дроба охладен, защото това е органът с най-висока температура.

Постарайте се да намалите приема на мазнини с 25%, без да ги спирате изцяло. Факт е, че множеството хора неумишлено се хранят с прекалено много мазнини.

За възобновяване на черния дроб оказват помощ доста билки и хранителни добавки. Списъкът за ежедневна поддържаща грижа на дроба и на общото физическо положение е следният: 5-МТХФ (5-метилтетрахидрофолат), алое вера (5 см обелено свежо парче от месестата част на растението), 2 чаени лъжички ечемичени стръкове на прахуляк, куркумин, маточина, L-лизин (3 капсули по 500 мг), магнезиев глицинат, листа от коприва (на чай или на капсули), спирулина, куркума, витамин В12, витамин С, цинк.

Конкретни и подробни рекомендации има в книгата на Антъни Уилям, написа Мара Калчева в уеб страницата zdrave.to
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР