Медици, служители на реда, учители, работещи в частни фирми, държавни

...
Медици, служители на реда, учители, работещи в частни фирми, държавни
Коментари Харесай

ВМРО предлага ваучери от 100 лева за почивка на всички трудово и социално осигурени

Медици, чиновници на реда, учители, работещи в частни компании, държавни чиновници, самоосигуряващи се, пенсионери и учащи да могат да се възползват от услугата при туроператор, независимо при резервации в хотели и/или при визитата на заведения за хранене на територията на Република България. Това се предлага с импортираните от Вътрешна македонска революционна организация промени в Закона за туризма.

От партията напомнят, че част от тези оферти са били показани още на 25 март. А водещата мярка още веднъж са били ваучерите.

Войводите акцентират, че изключителното състояние има последна дата и ограниченията за държавна помощ в изключителния закон важат единствено за този интервал. Те нямали дълготраен темперамент и не можели да решат проблемите на туризма в дълготраен проект. Именно за това оферират ремонти в Закона за туризма, което е част от техния пакет с оферти, отвън този, който се ползва от кабинета.

От Вътрешна македонска революционна организация акцентират, че по този начин ще се подкрепи, както туристическия отрасъл, по този начин и българските жители посредством законово регламентиране на ваучери за отмора. Подобна система към този момент съществувала в страни от Европейски Съюз като Германия, Франция и Унгария. Като непосредствен образец те дават прилежаща Румъния., където туристически ваучери са били въведени като антикризисна мярка през 2009 година Друг непосредствен образец бил Словакия – там туристическите ваучери били освободени от всички налози, а мрежата от обекти, където могат да бъдат употребявани, се състои от обекти за настаняване, балнеоложки и спа центрове, фитнеси, басейни, ски курорти.

От партията се аргументират, че в тази обстановка има сериозен риск от неуспех на туристическия сезон, бързи темпове на повишаване на безработицата и заплаха от всеобщи банкрути на снабдители на туристически услуги, заведения за хранене, питейни заведения и всички свързани с тях браншове. Ваучерите пък щели да дадат опция за най-малко начален рестарт и опазване на приемливи равнища на резервации, както и тласък за посещаване на българските курорти.

С смяната в закона се основават пълномощия на министъра на туризма да подписва контракт с туроператори и туристически сътрудници, получили позволение да реализират активност като оператор за издаване на ваучери за отмора. Средствата за ваучерите ще се дефинират годишно с бюджета. Те ще се заплащат от работодателя и ще се дават на работника/служителя ежемесечно по сходство на ваучерите за храна. Дефинира се цялостният развой по издаване на ваучерите, заплащането посредством тях и оптималните комисионни, които комерсиалните оператори могат да удържат. Предвижда се министърът на туризма и министърът на финансите да издадат разпоредба, която да регламентира активността.

Въвеждат се и условия към лицата, които имат право да получат такива ваучери – да са внасяли осигурителни вноски не по-малко от 8 месеца през последната една календарна година, да са упражнили право на пенсия за застрахователен стаж и възраст, родителите да имат право да получат ваучери за отмора за децата, които посещават учебно заведение, не се прекъсвали образованието си и не повтаряли образователната година.

Стойността на ваучерите за едно лице ще се дефинира в акта на Министерския съвет, като не може да бъде по-малко от 100 лева Това ще ангажира към 500 млн. лева Средствата са обилни и могат да бъдат обезпечени от националния или европейския бюджет. Така ваучерите за отмора се приравняват с тези за храна и Вътрешна македонска революционна организация оферират те да бъдат освободени от данъчно облагане.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР