Медици от Спешното отделение във Видин обявиха гладна стачка от

...
Медици от Спешното отделение във Видин обявиха гладна стачка от
Коментари Харесай

Медици от Спешното отделение във Видин обявиха гладна стачка заради парите за COVID-19

Медици от Спешното поделение във Видин оповестиха гладна стачка от на следващия ден поради спор с управлението за парите на първата линия против COVID-19. Гладната стачка е щафетна и в нея вземат участие всичките 9 санитари от Спешно приемно поделение към многопрофилната болница в града. Протестът е проведен от профсъюз „ Защита”.

Светла Генадиева, която е с 14 години трудов стаж, съобщи, че чакат да им дават парите, които им се поставят за Коронавирус. Тя добави, че претенциите им са за непозволено систематизиране на парите. Недоволните желаеха и промяна на управлението.

От управлението на болничното заведение изрично отхвърлиха да има непозволено отклоняване на средства:

„ Методиката за систематизиране на парите на първа линия в Центъра за незабавна здравна помощ се разпределят по един метод, а в МБАЛ-Видин методиката за многопрофилните лечебни заведения е друга. Тези, които си дават отговор на методиката, са си получили парите. Разпределение на пари сред самите санитарки на благосклонност е тяхна воля и не касае управлението на болницата”, съобщи за bTV доктор Богдан Томов, зам.-директор на МБАЛ-Видин.

От синдикалната организация са алармирали за проблема и здравното министерство и чакат да се намеси.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР