Медът успешно се използва не само като подсладител за чай

...
Медът успешно се използва не само като подсладител за чай
Коментари Харесай

Лечебните свойства на меда

Медът сполучливо се употребява освен като подсладител за чай и кафе и опция на захарта, само че също по този начин и за профилактика и лекуване на доста болести, както и за облекчение на признаците им.

При астма се предлага потреблението на една чаена лъжичка мед три пъти на ден всеки ден. Това облекчава дишането и оказва помощ за прочистването на дихателната система.

При морска болест медът също оказва помощ. Ако страдате от морска болест или просто усещате гадене, смесете една част лимонен сок с една част мед. Потопете показалеца си в тази примес и го оближете доста постепенно – правете това два пъти на ден.

 Буркан мед

При стрес и разтърсени нерви пийте два пъти на ден следния микс: смесете една чаена чаша прясно изцеден портокалов сок с една чаена лъжичка мед и една щипка индийско орехче.

За да намалите желанието да запалите цигара, в случай че се пробвате да ги откажете, дъвчете дребни късчета ананас, които сте намазали с половин чаена лъжичка мед. След като сдъвчете ананаса, пушете.

 Употреба на мед

При болки в стомаха смесете запарка от анасон с една чаена лъжичка мед. Пийте отварата два пъти на ден – преди обяд и след вечеря. При липса на анасон можете да го замените с мента.

При хронична простуда и тресчица направете чай от босилек, като залеете една чаена лъжичка от билката с една чаена чаша гореща вода. Добавете една четвърт чаена лъжичка черен пипер и една чаена лъжичка мед. Пийте три пъти на ден.

За да се преборите с неприятната циркулация на кръвта, смесете една чаена лъжичка канела с една чаена лъжичка мед и ги залейте с една чаена чаша гореща вода. Оставете за 10 минути и пийте два пъти на ден.

Ако не можете да спрете да хълцате, смесете една чаена лъжичка мед с една чаена лъжичка зехтин. Потопете в сместа показалеца си и го оближете. Повтаряйте на всеки 10 минути, до момента в който хълцането престане да ви тормози.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР