Медът е всепризнат източник на естествени хранителни вещества и се

...
Медът е всепризнат източник на естествени хранителни вещества и се
Коментари Харесай

Как да разберем дали медът е истински

Медът е утвърден източник на естествени хранителни субстанции и се употребява от векова за лекуване на разнообразни болести. Има богат състав на разнообразни минерали, витамини и е прочут с чудесния си усет и изгоди за цялото семейство. Но когато отиваме да го купим от магазина, постоянно се чудим дали си взимаме в действителност първокласен и натурален артикул или е единствено реплика с примеси и захар.

Когато медът е натурален, той има мирис, който е кондензиран, усета му е компактен и самата му консистенция е гъста, като с времето може да се захароса. Нека в тази публикация да ви споделим няколко домашни теста, с които може да проверим до каква степен първокласен мед консумираме.

Първи тест

Може да капнем малко мед сред палеца и показалеца си и да ги разтрием леко. Ако медът е същински, тогава ще се всмуква в нашата кожа и няма да остане леплив прекомерно дълго време. А в случай че той не е екологично чист, а с добавка на захари в него, той ще стартира да лепне незабавно при втриване.

Втори тест

Ако вземем малко мед с лъжичка и капнем върху кухненска хартия няколко капки от нея, чистия мед няма да се всмуква и да скъса хартията, тъй като той не е със наличие на вода в себе си.
 Цената на меда не се е променяла към този момент 20 години Цената на меда не се е променяла към този момент 20 години
Изкупната цена на меда в България не се е променяла от порядъка на 20 години, пресмята пчеларят от Новозагорско Динко Динев пред Agri....

Трети тест

При построяването на кошер, пчелите създават мед като естествена преграда, с която гонят избрани вредители като мравките. Ако капнете няколко капки мед на открито, то мравките няма да се приближат до него в случай че той е естествен, само че незабавно ще дойдат, в случай че в него има наличие на захар, защото обичат сладкото.

Четвърти тест

Ако напълним чаша с вода и прибавим в нея чаена лъжица мед, в случай че той е същински, ще се отдели на дъното и, а в случай че е със добавена захар в него, незабавно ще се разтвори във водата.

Пети тест
 Как можем да се лекуваме с мед? Как можем да се лекуваме с мед?
Медът от дълги времена се е употребява за лечение на ввсякакви проблеми от здравословно естество. Известен е със свойствата си за битка...

Всички обичаме да закусваме филия с мед, като това може да е още един тест, с цел да разберем, дали той е екологично чист. Ако я намажем с мед, то натуралният подобен ще се задържи във филията, а този, който не е, ще овлажни хляба.

Шести тест

Ако потопим кибритена съчка в мед, естественият подобен няма да попречи тя да бъде запалена по-късно, само че в случай че в него се съдържа вода, клечката несъмнено няма да се възпламени.

Седми тест

Може да сложим в купа най-малко две-три лъжици мед и да го загреем в микровълновата. Ако меда е естествен, ще се карамелизира, само че в случай че е със разнообразни добавки, в него ще се образуват дребни мехурчета.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР