Мед, зехтин, жълтък - всички сме чували за чудодейните им

...
Мед, зехтин, жълтък - всички сме чували за чудодейните им
Коментари Харесай

Как помагат медът, зехтинът и жълтъкът на косата?

Мед, зехтин, жълтък - всички сме чували за чудодейните им свойства върху кожата и още античните хора са ги употребявали за вътрешни и външни болести. От известно време виждаме наклонност при дамите все по-често да се доверяват на домашните помади за своята хубост.

А какво по-хубаво от напълно натурални артикули за разкрасяване. Симбиозата мед-> жълтък -> зехтин за по-здрава, подсилена грива и оказва помощ за стимулиране на растежа на косата.

Как оказва помощ маската от мед, зехтин и жълтък на косата?

Как чудодейната композиция работи с какво е потребна за косата? Точната рецепта за домашната маска мед, зехтин и жълтък.

Медът - преди всичко, оказва помощ за предотвратяване от замърсявания. В забързания метод на живот който водим, постоянно косите ни са подложени на прахуляк вкъщи или на улицата, цигарен пушек и така нататък Медът е отлично средство за разчистване с огромния състав на въглероден пероксид в него. На второ място, медът хидратира. След многочислените процедури, на които подлагаме косите си, не се замисляме за вредата и сухотата, която ѝ нанасяме. Медът способства за хидратирането и мекотата на косата, като я прави да наподобява по-бляскава и по-жива.

 Зехтин за коса и кожа

Зехтинът - той още веднъж способства за хидратирането и овлажняването на скалпа, като тук към този момент и оказва помощ за справяне с пърхот, лющене и всевъзможни кожни раздразнения. Втривайки зехтин в корените, той усъвършенства целостта на косъма, укрепва го, подхранва го, като даже защищава от UV лъчи.

Дамите, които имат проблем със изсъхнал скалп, могат да употребяват разперен зехтин в малко вода като термозащитен спрей преди потребление на преса и сешоар, а и ще подсилят косата в корените.

Жълтък - подкрепя процеса на поддържане на скалпа, постигайки по-добро здраве и по-голяма плътност на косата. Съставките на яйцата вършат новата коса по-здрава, по-издръжлива, блестяща и мека. Едновременно с това я защищават от увреждания, което я кара да наподобява изтощена и нехигиенична.

Внимание! Едно значимо конкретизиране - цяло яйце се употребява при естествена коса, жълтък при суха, а белтъците при мазна коса.

Маска за коса с мед, зехтин и жълтък

 Маска с мед, зехтин и жълтък Снимка: Марияна Петрова Иванова

Мед - 1 ч.л., Зехтин-1 и 1/2 ч.л. и 2 авансово разрушени жълтъка.

Ако косата Ви е боядисана или като цяло се боядисвате постоянно, може да добавите една капачка водка. Тя запечатва боята и не разрешава бързото ѝ отмиване. Добре е да се добави и малко алкохол, с цел да може след това по-лесно да отмиете мазнината от косата си.

Тази маска за коса е целесъобразно да се прави един път седмично за към 1-2 часа, като е нужно да поставите плик за баня и забрадка от горната страна за затоплящ резултат.

Дано сме били потребни на доста дами, въпреки всичко хубостта е много значима част, а и ще избави света!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР