Med-PaLM 2 на Google, инструмент с изкуствен интелект, предназначен да

...
Med-PaLM 2 на Google, инструмент с изкуствен интелект, предназначен да
Коментари Харесай

Google тества изкуствен интелект, предназначен да отговаря на въпроси относно медицинска информация

Med-PaLM 2 на Гугъл, инструмент с изкуствен интелект, предопределен да дава отговор на въпроси по отношение на здравна информация, се тества в изследователската болница Mayo Clinic, наред с други, от април, оповестява The Wall Street Journal. Med-PaLM 2 е вид на PaLM 2, който беше разгласен на Гугъл I/O през май тази година. PaLM 2 е езиковият модел в основата на Bard на Гугъл.

Med-PaLM 2 беше подготвен на селекциониран набор от медицински експертни демонстрации, които Гугъл има вяра, че ще го създадат по-добър в диалозите за опазване на здравето от генерализираните чатботове като Bard, Bing и ChatGPT.
-->
Според документът, оповестено от Гугъл през май, Med-PaLM 2 към момента страда от някои проблеми с точността, които към този момент сме привикнали да виждаме в огромните езикови модели. В изследването лекарите откриват повече грешки и неуместна информация в отговорите, предоставени от Med-PaLM и Med-PalM 2 на Гугъл, в сравнение с тези на други лекари.

И въпреки всичко, в съвсем всяка друга метрика, като проявление на доказателства за разсъждения, подкрепени с консенсус отговори или не проявление на признаци на погрешно схващане, Med-PaLM 2 се показа повече или по-малко толкоз добре, колкото и действителните лекари.

Клиентите, тестващи Med-PaLM 2, ще управляват своите данни, които ще бъдат криптирани и Гугъл няма да има достъп до тях.

Според старши проучвателен шеф на Гугъл Грег Корадо, Med-PaLM 2 към момента е в начален стадий, само че има вяра, че Med-PaLM 2 „ заема местата в опазването на здравето, където AI може да бъде от изгода, и ги уголемява 10 пъти. “
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР