Мечтаната ваксина! Точно преди две години Саша Шварц бърза да

...
Мечтаната ваксина! Точно преди две години Саша Шварц бърза да
Коментари Харесай

Post-Vac-синдром: пострадалите от ваксините срещу Ковид

Мечтаната ваксина! Точно преди две години Саша Шварц бърза да се имунизира, с цел да получи назад парченце независимост. 30-годишният немец е здрав, в добра спортна форма и постоянно в чудесно въодушевление.

Но това състояние се трансформира след имунизацията с AstraZeneca. „ Никога преди не се бях чувствал толкоз изнемощял и беззащитен, колкото през последните две години. Усещам се като пандизчия в личното си тяло “, споделя Саша.

Множество съществени недоволства

Всичко почнало в деня на имунизацията като главоболие, висока температура и световъртеж, само че след това недоволствата на Саша се нараснали. За изтеклите две години той към този момент е нанесъл в листата си 96 нови признака, като най-лошият се назовава „ помътено схващане “. Саша не може даже книга да вземе в ръце и се усеща лишен от витални сили.

Два месеца след първата имунизация Саша Шварц отива да си бие втора ваксина, този път BioNTech – с вярата, че нещата ще се подобрят. Става обаче тъкмо противоположното. Принуден е да остане за седмици на легло, след това му дават отпуск по болест.

„ Минаха цели две години, до момента в който намеря имунолог, който да вземе на съществено недоволствата ми. Преди все ми разправяха, че това било психосоматика, че имунизациите са сигурни “, споделя младият мъж.

Пренебрежимо невисок % на съмнителни странични резултати

Той е един от дребното, само че въпреки всичко съществуващи случаи на потърпевши от имунизациите против Ковид-19. В отговор на питане на Дъждовни води, от института „ Паул Ерлих “, който дава отговор за имунизациите и биомедицинските препарати, оповестиха съответните данни: получени са били общо към 333 000 сигнала за странични резултати от имунизациите и към 50 000 – за подозирани тежки странични резултати. Това значи, че подозрителни резултати са се появявали в към 1 до 2 на всеки хиляда дози ваксина – с други думи става дума за пренебрежимо невисок %.

Но това, че процентът е незабележим, не оказва помощ на пострадалия Саша Шварц. Университетската клиника в Марбург открива, че пациентът е развил хипервъзпаление на имунната система, т.е. – недоволствата му не са на психосоматична основа. И до през днешния ден обаче лекуване не се намира. Саша споделя, че на моменти разсъдъкът му в действителност е помътен: „ А в най-лошите етапи просто лежа в леглото и виждам тавана. “

Но Саша Шварц не се предава. Наскоро той стана основател на група за самопомощ, в която се включиха към този момент 70 души със сходни ориси. Те обаче се оплакват и от още нещо: страданието им се натъква на недоверчивост. „ Когато се изявяваме обществено, постоянно следва вълна от враждебни отговори. Едните пишат: „ Сами сте отговорни, да не сте се ваксинирали! “ Другите пък ни упрекват, че всичко това не било правилно. Ужасяващо е “.

Отпускът по болест на Саша Шварц изтича всеки миг и отсега нататък младият мъж ще би трябвало да живее от помощи за безработни. Държавно обезщетение? Нито цент. Вместо това Саша е натрупал 4000 евро задължения. Сложното промиване на кръвта, което предлагат лекарите, ще му коства 15 000 евро, само че здравната каса също споделя „ не “.

Сега немският министър на опазването на здравето Карл Лаутербах подхваща ограничения за по-бързото признание на случаите, в които коронавирусът или имунизациите са предизвикали трайни вреди – и за надлежно подкрепяне на такива пациенти. Министерството създава стратегия за оказване на помощ в такива случаи.

Искове против фирмите-производителки

Онези пациенти, които не желаят да се доверят на тази стратегия, вероятно ще се извърнат към юристи като Тобиас Улбрих. Неговата адвокатска адвокатска фирма към този момент съставлява 750 души, които настояват, че са потърпевши от имунизациите, импортирани са и 130 желае против компаниите BioNTech и Моderna. Адвокатът твърди, че немското държавно управление не е уведомило в задоволителна степен жителите на страната за вероятните странични резултати на имунизациите. Той напомня, че министърът на опазването на здравето дълго време смяташе, че имунизациите не провокират никакви странични резултати.

Саша Шварц - пациент от Кьолн с тежки недоволства след ваксинациятаСнимка: privat

Вече следва и първият развой: 57-годишна жена твърди, че имунизацията ѝ е предизвикала проблеми със сърцето. А телефонът на юрист Улрих не стопира да звъни: неговият екип е провел към този момент над 3000 първични съвещания. Адвокатът изяснява, че гражданските искове са против фирмите-производителки на имунизациите, само че в последна сметка страната е подсигурила сигурността на препаратите, тъй че евентуално таман тя ще заплаща. Това се споделя r в съответния контракт, подписан с Еврокомисията.

Адвокатът е убеден, че клиентите му ще получат съответните компенсации и ще могат да покрият зародилите медицински разходи. Какво тъкмо е нужно на такива пациенти изяснява доктор Йордис Фромхолд, най-хубавата специалистка в Германия по болесттите, които назоваваме „ лонг Ковид “ или „ пост Ковид “. Тя към този момент е лекувала хиляди хора, част от които се оплакват точно от страничните резултати на имунизациите. Д-р Фромхолд споделя: „ Хората, които изпитват страничните резултати на имунизациите, неведнъж незаслужено биват упреквани, че са надали не последователи на тайни теории. Не ги взимат на съществено “.

Ваксините бяха нужни

Лекарката прибавя още нещо доста значимо в отбрана на тези пациенти: те са се подложили непринудено на имунизацията. Дали на този декор държавната тактика за всеобщо имунизиране може да се сложи под въпрос? Не, безапелационна е доктор Фромхолд. Защото основната цел беше да се постави завършек на пандемията и да се предотвратят тежки развития на заболяването. Нека не забравяме, споделя тя, че интензивните отделения бяха цялостни, а доста смъртни случаи можеха да се избегнат. И напомня, че имунизациите са постигнали мечтаната цел, само че не са били напълно лишени от опасности.

„ Това не е изненадващо. При толкоз доста дози ваксина процентът на хората със странични резултати е невисок, само че абсолютният им брой си остава сериозен. И ние би трябвало да се погрижим за тези пациенти “, споделя лекарката.

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР