Мечтали ли сте някога да отворите магазин или да започнете

...
Мечтали ли сте някога да отворите магазин или да започнете
Коментари Харесай

Живописни градчета в Италия дават 28 000 евро на млади хора, за да живеят в тях

Мечтали ли сте в миналото да отворите магазин или да започнете някаква работа в идиличен град в южната част на Италия и да ви заплащат за това?

Италианският район Калабрия предлага до 28 000 евро за 3 години на всеки, който реши да се реалокира в един от няколкото градове с население по-малко от 2000 поданици. Някои от местата са по крайбрежието, а някои навътре в района - Айета, Сан Донато ди Нинеа, Чивита, Албидона, Качури, Санта Северина, Сант`Агата дел Бианко, Замо и Бова.

Регионалните управляващи обаче не оферират парите просто по този начин. Новите поданици би трябвало да се ангажират и да стартират бизнес там - или да отворят нещо свое, или да влагат във към този момент действителен бизнес, предава РТС.



Освен това ще би трябвало да се реалокират напълно там и да се записват в един от градовете. Друго значимо условие е възрастта на претендентите да не надвишава 40 години. Те би трябвало също по този начин да бъдат подготвени да се реалокират в Калабрия 90 дни след приемането на заявката.

Местните управляващи се надяват, че офертата ще притегли млади инициативни хора, които да съживят изчезващите градове.

Джанлука Гало - член на районния съвет, съобщи пред CNN, че към момента следва уточняване на всички елементи, точната сума пари, която ще се изплаща ежемесечно, както и дали да включат по-големи села с до 3000 души в офертата. Той чака младежи, които идват да отворят заведение за публично хранене, хостели или заведения за хранене, занаятчийски магазини или да основат ферми.



Идеята е да бъдат съживени локалните общности, а не просто да се изпълнят изоставени къщи. " Искаме това да бъде опит за обществено включване. Привлечете хората да живеят в района, да се любуват на настройките, да освежат и модернизират неизползвани градски местоположения като конферентни зали и манастири с високоскоростен интернет ", изяснява кметът на Алтомонте Джанпиетро Копола.

Според локалните управляващи това е най-хубавият метод за съживяването на Южна Италия. Програмата към този момент се радва на огромен интерес, а в случай че се осъществя сполучливо, ще бъдат създадени и други през идващите години.

Повече информация за самодейността и по какъв начин можете да се включите в нея, вижте в.

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР