Мечтаете си фирмата, в която сте заети, да ви позволява

...
Мечтаете си фирмата, в която сте заети, да ви позволява
Коментари Харесай

Работа от вкъщи: какво печелим и какво губим

Мечтаете си компанията, в която сте заети, да ви разрешава да работите от у дома и да не би трябвало наложително да ходите до офиса? Помислете си отново: ново проучване демонстрира, че хората, които остават да работят от у дома в действителност работят повече часове.

Изследването, извършено от University of Cardiff измежду 15 000 британци, демонстрира, че в случай че работите от у дома, ще ви е по-трудно да сложите завършек на работния ден. И в последна сметка ще работите надалеч повече от сътрудниците ви, които са в офиса.

Освен това резултатите демонстрират, че тези, които работят от у дома, поставят и повече изпитание, в сравнение с е належащо.

" По принцип имам ясни граници, основани от офисите, магазините и заводите - когато си отидем у дома се отделяме от работата ", споделя Алън Фелщед, професор в Кардиф. " Работата от у дома обаче размива тези граници ".

Мариса Майер, досегашен изпълнителен шеф на Yahoo, спря опцията чиновниците да работят от у дома по друга причина. Тя призна, че чиновниците са по-продуктивни, когато са сами, само че уточни, че те са доста по-иновативни, когато са дружно.

Все отново доста от хората избират да работят от у дома. Изследване измежду чиновниците на Microsoft демонстрира, че 44% от тях се разсейват по-малко, а 45% - че правят повече работа от у дома. 29% настояват, че салдото " работа-личен живот " се е подобрил и прекарват повече време със фамилиите си.

Един от препоръките по какъв начин да сложите ясна граница сред работата и почивката, в случай че не работите в офис, е да намерите кафене, библиотека или друго сходно място, откъдето да изпълнявате дневните си отговорности./money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР