МБАЛ-Добрич“ АД надгради своята дейност с инвестиция в отделение по

...
МБАЛ-Добрич“ АД надгради своята дейност с инвестиция в отделение по
Коментари Харесай

Отделение по кардиология в „МБАЛ-Добрич“ АД с нов апарат

„ МБАЛ-Добрич “ АД надгради своята активност с инвестиция в поделение по Кардиология. В рамките на последния месец проработи нова инсталация за ехографско проучване на сърцетото, с който посредством ендоскопска сонда през хранопровода се доближава до равнището на сърцето и основните кръвоносни съдове и разрешава по-детайлното им оглеждане.

Трансезофагиалният ехокардиограф е на една от водещите международни марки General Electric. Дава опция за цялостна и безусловно точна диагностика с ехограф на всички болести на сърцето.

Д-р Костойчиновски - шеф на отделението по Кардиология, съобщи по този мотив: „ Ехографското проучване на сърцето непосредствено през хранопровода, с което към този момент разполагаме е способ при който посредством специфична сонда е допустимо по-дейлно обрисуване на сърдечните структури. Това дава по-голяма информативност, тъй като е по-близо до сърцето липсват преграждащи структури, като гръден панер и бял дроб. Трансезофагиалната ехокардиография ще ни даде опция за оптимално прецизна диагностика при възпалителни болести на сърцето (инфекциозен ендокардит), аневризми и атеросклерозни промени в аортата и определяне на недостатъци на сърдечните клапи и вродени пороци “.

„ Отделението по Кардиология дружно със своите браншове по интензивна кардилогия и инвазивна кардиология към този момент предлага цялостния набор от всички съвременни способи за определяне и лекуване на болести на сърдечно-съдовата система за жителите на Добрич и региона. “ – съобщи шефът на „ МБАЛ-Добрич “ АД - доктор Георги Желязков.

Припомняме, че отделението работи в 24-часов непрестанен режим, като приема пациенти за незабавно или палново лекуване. Годишно в отделението се лекуват над 2500 пациента с помощта на грижите на извънредно добре квалифицирания и ерудитан екип на отделението.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР