Майонезата е сред най-известните и предпочитани сосове към основното блюдо

...
Майонезата е сред най-известните и предпочитани сосове към основното блюдо
Коментари Харесай

Как да направим веган майонеза от ядки

Майонезата е измежду най-известните и желани сосове към главното ястие още от своята поява през 18 век във Франция, само че на всички е известно, че това е прекомерно тежка емулсия, която натоварва храносмилателната система.

Тъй като съдържа яйца, тя е неприемлива храна за веганите. По тази причина вариациите по отношение на тази храна са прекалено много и един от тях е веган майонезата.

Може да се сътвори същински кулинарен шедьовър от вегански артикули с консистенция и чувство за майонезен усет.

Веганската майонеза с ядки е необикновено скимване на кулинарната мисъл, защото готовата емулсия е освободена както от потребността да се прибавят яйца, по този начин и от нуждата от олио или друга лой. Тя се съдържа в ядката.

Такава веган майонеза е тази от кашу. Ядките кашу са задоволителни да трансфорат този микс от леки артикули в съвършена добавка за доста храни.

Как да създадем сполучлива веган майонеза

 Кашу

За да бъде една веган майонеза добър артикул, е нужно да се спазят няколко условия:

- Гъстотата на този сос се контролира от водата, която се поставя. Ако задачата е да стане като по-течен и лек сос, би трябвало да се прибавя по 1 супена лъжица над количеството, обещано в рецептата по време на пасиране. Така се получава елементарно мечтаната консистенция.

- За вкусната веган майонеза с кашу тайната съставна част е чесънът. Той дава невероятният усет, който радва небцето в готовата примес.

- Нужни са и други подправки за удоволствието на вкусовите рецептори. Това може да бъде синапеното семе или лъжичка горчица.

- Готовата веган майонеза е добре да се трансферира в стъклен буркан. Тя може да се запази в хладилника 4-5 дни. На хладно тя се сгъстява още малко.

Как се прави веган майонеза от кашу

 Как да напарвим веган майонеза от ядки

Веган майонеза с ядки кашу може да се добави към салатите, варените или печените зеленчуци, към сандвичите - опциите са неограничени.

Нужни артикули за веган майонеза от кашу:

- 1 ч.ч. ядки кашу, авансово накиснати във вода

- Сокът на ½ лимон или цялостен лайм

- ½ ч.ч. вода

- Скилидка чесън

- ½ ч.л. синапено семе или горчица

- ½ ч.л. сол

Приготвяне на веган майонеза от кашу:

Всички съставки се слагат в блендер и се разрушават на висока скорост до приемане на еднородна гладка маса. Готовата майонеза без яйца се пробва и в случай че е нужно, може да се добави лимонен сок или друго фалшификация на усет.

Вижте още по какъв начин се прави домашна млечна майонеза.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР