Майки на болни деца обмислят гневно писмо до министъра на

...
Майки на болни деца обмислят гневно писмо до министъра на
Коментари Харесай

Майка на близнаци за ТЕЛК: Унизително и гнусно е!

Майки на заболели деца обмислят яростно писмо до министъра на опазването на здравето против унизителните процедури на ТЕЛК-Пловдив. В редакцията на Plovdiv24.bg се получи още едно писмо на майка на близнаци - и двете с диагноза " детска идеопатична абсанс епилепсия “. Едното дете е с диагноза от 2017 година, другото - от началото на 2019 година.

" Едва 2020 година инцидентно разбрах, че може да аплайваме за помощи, само че би трябвало да минем процедурата за ТЕЛК “, написа майката Десислава Хитова.

" Няма да ви споделям какъв брой гнусна, унизителна и тежка е тя! “, възмущава се младата жена. " След първия ни ТЕЛК получихме 60% и за двете деца за година. Тази година при кандидатстване, без смяна нито в положението им, нито в лекуването, получихме 40% и за двете деца с претекста, че нямат пристъпи! Нямат пристъпи, тъй като пият медикаменти и това е смисълът на сполучливото им лекуване! Ако имат пристъпи, значи не се лекуваме сполучливо! “, разяснява майката.

Тя подава тъжба до НЕЛК още на другия ден. Това става на 23.01.2021 година и едвам на 12.03.2021 година получава предложено писмо за преразглеждане на възражението, само че единствено на едното дете. " Всичко е входирано и подавано за двете деца, тъй като са близнаци и с една диагноза! Но обяснението беше, че досието на едното дете е получено в НЕЛК София на 9.02.21, а неизвестно за какво на другото - на 17.02.21 и по тази причина на второто дете още не са разгледали документите! “, откровено се възмущава Хинтова.

На 12.03.21. тя написа имейл до шефа на НЕЛК за проблема, с молба най-малко да прегледат и двете деца в един ден на 18.03.21, която дата е планувана за първото дете. Майката към момента чака отговорът…..

И продължава възмущението си: " Луда ме направиха! Затова българите с заболели деца не се подлагат на тази унизителна процедура и не си търсят правата! Но толкоз съм им набрала поради подигравките с нас, че съм решена да стигна и до министъра на опазването на здравето и предизборно и до премиера Бойко Борисов, тъй като това е неуместно да се случва през днешния ден с децата ни в “демократична ", европейска България! Уж!!! “

" В същото време слушам за деца с много по-леки диагнози и връзки, които получават помощта на 100%! “

Затова пловдивските майки са решени и към този момент се сплотяват против очевидно добре построената корупционна скица в ТЕЛК-Пловдив, съгласно тях.

Ние ще продължим да ви представяме още такива случаи и ще търсим отговорите от ТЕЛК – Пловдив. Тъй като знаем за карантината там, ще се надяваме да можем да се свържем с тях в най-близко време.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР