Майкъл Дейвис е вицепрезидент в пица гиганта Domino`s, където отговаря

...
Майкъл Дейвис е вицепрезидент в пица гиганта Domino`s, където отговаря
Коментари Харесай

Майкъл Дейвис: Роботиката ще промени сектора за бързо хранене

Майкъл Дейвис е вицепрезидент в пица колоса Domino`s, където дава отговор за построяването и налагането на нови технологии в обектите на компанията, както и връзките с 88 пазара на Domino`s и над 700 франчайзополучатели на веригата в Съединени американски щати. Отговарял е и за създаването на софтуера в обектите на Domino`s и онлайн бизнеса. Преди Domino`s е имал личен бизнес за разработка на програмен продукт. Дейвис ще бъде един от участниците в събитието Ecommerce and Retail Summit, проведено от " Капитал ".. Как съумя да се промени Domino`s през последните години от " аналогова " компания за пица до колос за онлайн доставки? Защо казвате, че към този момент е софтуерна компания?
Поставихме си за цел да станем най-голямата компания за пица в света преди близо 10 години и част от тази тактика беше да превърнем в налично от всевъзможни места поръчването и следенето на доставките, както и модернизирането на обектите ни. Тези два стълба ни разрешиха да влагаме в технологии както онлайн, по този начин и в пицариите, както нито една верига за бързо хранене не беше правила до момента.
Кои са главните компликации при подобен преход?
Идеите пристигнаха елементарно, защото първоначално нямаше доста упования от клиентите. Но наемането тогава на висококвалифицирани и положителни експерти в компания за пица изискваше известно увещание. Привличането на доста изобретателни и визионерски настроени хора оказа помощ за налагане на нрав в компанията за бързо учене и работа.
Кои са най-големите нововъведения, които очаквате във вашия бранш?
Роботиката ще промени бранша за бързо хранене, както се случи в други промишлености. Вече сме очевидци това да се случва в избрани области на бизнеса по целия свят.
При толкоз огромен преход за промишлеността съгласно вас кое е по-важно за клиента - продуктът (в случая пица) или преживяването (поръчка и доставка)?
В случая на Domino`s те са равни. Храната би трябвало да е нещо, което клиентът желае, а преживяването е също толкоз значимо, тъй като в случай че поръчката закъснее, храната няма да е топла и прясна.
Колко друго беше за вас да работите за личната си компания и по-късно за милиардна корпорация като Domino`s?
Собственият бизнес е доста бърз и би трябвало да взимате сериозно значими решения. Работата за Domino`s е по-скоро като разрастваща се компания, в която скоростта е част от културата, а равнищата за взимане на решения са доста близки, тъй че е елементарно бързото прекосяване към положителни хрумвания. Основната разлика е, че Domino`s разполага със средствата за вложения и има хора в екипа с най-високи умения, с цел да вкарваме концепциите на пазара по-ефективно от всеки от нашите съперници.
Ако би трябвало да дадете съвет на бързо разрастващ се магазин или ресторант с онлайн упоритости, кое би било първото нещо, което би трябвало да трансформират в бизнеса си, с цел да бъдат сполучливи онлайн?
Разберете вашите клиенти и опциите на магазина ви, с цел да предоставите преживяването, което желаете. Онлайн поръчката би трябвало да бъде уголемение на ресторанта, с цел да даде на клиента същинско омниканално преживяване.
На 11 ноември (четвъртък) ще се организира годишната конференция, която обичайно се провежда от " Капитал ". В рамките на събитието български и интернационалните експерти от бранша на онлайн търговията и ритейла ще показват трендове в промишлеността и сполучливи практики от района. Сред тематиките на конференцията ще бъдат още бъдещето на извършването на покупки, измененията в държанието на потребителите, цифровата промяна и сполучливите маркетингови решения. Ecommerce and Retail Summit ще се организира в хибриден формат. Повече за програмата може да видите, а билети за събитието да закупите от. Четено Коментирано Препоръчвано 1 Седмицата 2 Коментари и разбори 3 Политика 1 Политика 2 Седмицата 3 Коментари и разбори 1 Коментари и разбори 2 Енергетика 3 Седмицата Майкъл Дейвис е вицепрезидент в пица колоса Domino`s, където дава отговор за построяването и налагането на нови технологии в обектите на компанията, както и връзките с 88 пазара на Domino`s и над 700 франчайзополучатели на веригата в Съединени американски щати. Отговарял е и за създаването на софтуера в обектите на Domino`s и онлайн бизнеса. Преди Domino`s е имал личен бизнес за разработка на програмен продукт. Дейвис ще бъде един от участниците в събитието Ecommerce and Retail Summit, проведено от " Капитал ".. Благодарим ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Константин Николов
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР