Майка твърди, че 27-годишната ѝ дъщеря Елисавета е починала в

...
Майка твърди, че 27-годишната ѝ дъщеря Елисавета е починала в
Коментари Харесай

Нов ужас потресе България! 27-г. момиче почина в болница, майка ѝ: Лекари нямаше, санитарка опита да…

Майка твърди, че 27-годишната ѝ щерка Елисавета е умряла в УМБАЛ „ Св. Георги ” в Пловдив, откакто не е получила съответна незабавна помощ. По думите ѝ санитарка се пробвала да направи сърдечен масаж на пациентката, тъй като не могла да открие дежурното здравно лице.
„ Дъщеря ми беше призната за лекуване на 9-и май, тъй като беше доста отпаднала, със мощно обезводняване. След обзор в незабавен кабинет, се реши, че би трябвало да се лекува в Инфекциозна клиника. Там остана 5-6 дни и общото ѝ положение се усъвършенства. Беше си доста добре, даже се чудихме какво още прави в болничното заведение ”, изясни Цеца Станева пред Нова.
Във съдбовния ден майката на дамата била на посещаване при нея, само че поради спецификите на отделението – видяла щерка си през прозореца. „ Вътре се чу някакъв заплашителен звук.
Санитарката влезе и стартира да я вика по име, само че тя не реагираше. Започна да звъни по телефоните и да споделя, че не може да откри този и оня. Влязохме в стаята ѝ – щерка ми беше паднала, обляна в кръв, в безпомощно положение. Санитарката ѝ оказваше първа помощ. Там нямаше медицински лица ”, добави родителят.
Според Станева точно отсъствието на лекари е довело до гибелта на 27-годишната жена. „ След към 10-15 минути пристигна кола за спешна помощ от КАИЛ. Тя се движеше все едно е на церемониал – без сигнализация. Докторите вървяха все едно са на разходка. Влязоха, забавиха се много. Качиха назад носилката и си отпътуваха. Ние останахме на открито да чакаме.
Никой нищо не споделяше. След към час пристигна автомобил на охранителна частна компания. Оказа се, че са пристигнали да пазят лекарите и сестрите. След към 5 минути излязоха 7-8 индивида, с цел да ни кажат, че не са съумели да възстановят сърдечната ѝ активност ”, уточни майката на дамата, като посочи, че не са проявявали експанзия.
Станева разяснява, че е разговаряла със зам.-директор на болничното заведение, който не бил изумен от обстоятелството, че не е имало здравно лице. „ Никой не знае каква е била повода за припадъка. Нямаше алергии към медикаменти, по принцип беше крепко момиче. Имаше синдром на Хашимото, само че всеки споделя, че не е причина за съдбовния край ”, добави тя.
От лечебното заведение обясниха, че 27-годишната жена е умряла от затруднения на „ главното си заболяване – кардиомиопатия ”. Допълват, че при неочакваното рухване неотложно е почнала кардиопулмоналната ресусцитация, взаимно с екип на Клиниката по анестезиология, а санитарката е била директен очевидец.
„ Никой не ни е приказвал за кардиомиопатия. Или пък за някакво заболяване на сърцето. Тя в никакъв случай не е имала болно сърце ”, безапелационна е майката на умрялата.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР