Майк Манли ще има тежката задача да изпълни амбициозния план

...
Майк Манли ще има тежката задача да изпълни амбициозния план
Коментари Харесай

Майк Манли застава начело на Fiat Chrysler

Майк Манли ще има тежката задача да извърши амбициозния проект на групата да се трансформира в водач в бранша

Още по тематиката
General Motors и Fiat Chrysler се конкурират при самоуправляващите се коли

Двете компании оповестиха покупко-продажби, които ще им оказват помощ за развиването на технологията
5 юни 2018
Fiat Chrysler се чака да стане по-печеливша от Ford през 2018 година

Планът за преструктуриране на италианско-американската компания дават резултат
1 фев 2018
Серджо Маркионе ще се отдръпна от ръководството на Fiat Chrysler през 2019 година

Италианският управител разгласи, че автомобилната група няма желание да отделя бизнеси или да продава марки
16 яну 2018
Fiat Chrysler също ще влага в заводите си в Съединени американски щати

Компанията ще вложи 1 милиарда $ в Мичиган и Охайо
9 яну 2017
Fiat Chrysler търси партньорство със Samsung

Сделката за продажбата на дъщерната на автомобилната компания Magneti Marelli се забавя
29 авг 2016
Гугъл и Fiat ще си сътрудничат в създаването на самоуправляващи се коли

Компаниите ще интегрират новаторски технологии в минивана Pacifica
8 май 2016 Империята Fiat Chrysler Automobiles (FCA), която до неотдавна изглеждаше на пътя към към дълготрайния триумф, ненадейно се оказа изправена пред несигурни времена след напускането на Серджо Маркионе – самобитната рокзвезда на автомобилното произвеждане, с чието име се свързва преобразяването на групата. В събота италианският менижър беше сменен от досегашния основен изпълнителен шеф на дъщерната на FCA компания Jeep Майкъл Манли, след затруднения в здравословното му положение, последвали рутинна интервенция.

Напускането на Маркионе се очакваше идната година и в групата към този момент беше задействана процедурата по избиране на негов правоприемник на поста основен изпълнителен шеф, като Манли беше предпочетеният претендент пред мощни съперници като основния финансов шеф Ричард Палмър и Алфредо Алтавила, който управлява бизнеса на FCA в Европа. В понеделник стана ясно, че Алтавила също е подал оставка, откакто Манли публично застана отпред на групата.

Маркионе ще бъде запомнен като индивида, който построи отначало италианския автопроизводител Fiat и го трансформира от затънало в задължения сдружение в световен състезател в бранша, с помощта на сливането му с Chrysler и отделянето на Ferrari и производителя на камиони CNH Industrial в обособени компании, написа Financial Times. Групата, която мениджърът оставя след себе си, е без отговорности и в най-процъфтяващото си финансово здраве от десетилетия. За първото тримесечие на 2018 година FCA изпревари Ford във връзка с регистрираната облага и приближи рисково близо General Motors по индикатора, отбелязва изданието.

Пред Манли, който беше в основата на възхода на Jeep до световно име в бранша и на мощно печелившата марка Ram, в този момент стои голямата задача да продължи тази сполучлива серия. През юни FCA разгласи упорит проект да изпревари най-големите си противници на автомобилния пазар, на който конкуренцията е яростна, като усили облагата си над два пъти в границите на четири години и като работи интензивно в посока производството на електрически автомобили и в създаването на нови бизнес линии. Тогава Манли очерта дръзновен проект, който предвиждаше колите с марката Jeep да бъдат един на всеки пет продадени, напомня FT.

" Ако обърнете внимание на проектите на групата, Jeep ще играе жизненоважна роля в реализирането им във всяко едно отношение – от увеличението на пазарния дял в Европа, до растежа на облагите и продуктовите линии. Във FCA няма различен, който да познава Jeep по-добре от Манли. Това значи, че в прочут смисъл изборът му не е неочакван ", разяснява Джордж Галиърс, анализатор от Evercore ISI.

Увеличаването на продажбите обаче няма да е единственото предизвикателство пред новия управител. Производителите на коли са изправени пред редица промени – от възхода на електрическите коли до по-стриктните цели за нездравословните излъчвания, изменящите се форми на благосъстоятелност на пазара и създаването на самоуправляващи се коли. И въпреки и проектът на FCA да обръща внимание на тези трудности – и да планува вложението на 9 милиарда $ в електромбили и основаването на настрана звено в групата, което да предлага финансиране за построяването на автопаркове от самостоятелни таксита – тактиката към момента следва да бъде изпълнена, отбелязва FT.

Планът планува и метаморфоза на марките на групата, като Fiat ще се концентрира върху Латинска Америка и създаването на електрически автомобили за европейските пазари, а Chrysler последователно ще се трансформира в снабдител на хардуер на компании за самоуправляващи се коли като Waymo. Освен това има проекти и за възкръсване на историческите марки Alfa Romeo и Maserati, напомня изданието.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР