Материал по пътна безопасност ще получи всеки първокласник, подготвен от

...
Материал по пътна безопасност ще получи всеки първокласник, подготвен от
Коментари Харесай

Какво е поведението на децата на пътя? Ето какво ще получи всеки първокласник

Материал по пътна сигурност ще получи всеки първокласник, квалифициран от Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “, осведомят от институцията.

В него има послания по сигурност на придвижването за най-малките възпитаници. Разработката ще бъде публикувана в учебните заведения в цялата страна със съдействието на Министерството на образованието и науката.
-->
Под формата на комикс на тематика “Винаги предпочитам безвредния път до учебно заведение! “ са показани разнообразни обстановки на пътя, на които би трябвало да обръщат внимание децата още от ранна възраст. Достъпните и забавни илюстрации целят да привлекат вниманието на учениците към вярното секване, както и към разпоредбите при каране на велосипед и пътешестване в автомобил.

Повишаването на знанията на децата за разпоредбите за придвижване по пътищата и образуването на просвета за безвредно придвижване по пътищата е приоритет в работата на институциите, означават от организацията.

Наред с планове ориентирани към повишение вниманието и държанието на децата на пътя, следва и основаването на Национална стратегия за развиване на образованието по сигурност на придвижването по пътищата. По нея работят от МОН и Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “. Очаква се тя да стартира да работи още през идната година. 

Двама души са починали, а 24 са ранени при пътни произшествия през миналото денонощие в страната, съгласно данните на Министерство на вътрешните работи. Тежките катастрофи са 18, написа БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР