Математическата гимназия в Пловдив организира поредна инициатива в подкрепа на

...
Математическата гимназия в Пловдив организира поредна инициатива в подкрепа на
Коментари Харесай

Математическата гимназия в Пловдив организира поредна инициатива в подкрепа на 10-годишния Живко Георгиев

Математическата гимназия в Пловдив провежда поредна самодейност в поддръжка на 10-годишния Живко Георгиев, който се нуждае от интервенция в чужбина, поради тежка диагноза - ДЦП и Корпус калозум. Неговите брат и сестра учат в 6-ти и 8-ми клас на гимназията и са цялостни отличници. Семейството неотдавна загуби татко им, умрял от Ковид-19. Майката Весела Георгиева е персонален помощник на дребния възпитаник. Това е единствения приход в фамилията.

Съученици, учители и родители проведоха благотворителен базар в ОМГ " Академик Кирил Попов “, който стартира на 10 декември и продължава до 23 декември.

Преди дни, от гимназията потърсиха помощ от заместник-кмета по просвета, археология и туризъм във връзка концепцията да разширят опциите за набиране на средства, като провеждат огромен концерт пред община Пловдив, по време, на който в специфични кутии ще се набират дарения от хората с положителни сърца, съпричастни към идеята в поддръжка на Живко. Операцията на детето би трябвало да се извърши при започване на 2022 година във Виена.

Заместник-кметът с подготвеност прегърна концепцията и по този начин с изключение на базар, ще има и концерт, тази събота на 18 декември, от 11:00 часа на сцената пред общината на пл. “Стефан Стамболов “.

В него ще вземат участие надарените ученици на музикалната школата " Арт Войс Център ", с началник Румяна Иванова. Община Пловдив поема разноските за построяването на сцената и озвучаването, с персонални средства ще се включат и всички искащи чиновници на общината. Ще чуем и забележим солистите на " Арт Войс Център “ в тийнейджърска възраст, които жънат триумфи и награди на всички национални състезания: Ива Ичевска - която ще и водеща на събитието, дружно с Венера Куцарова, Десислава Гинчева, Валентин Илиев, Весела Колева, Тодор Борисов, Василена Маслева и групa " M teen ".

" Искам да заявя от името на кмета, както и от свое име, че община Пловдив е пособия неведнъж в сходни дела и сигурно ще продължава да го прави. Това е благотворителна самодейност, която заслужава поддръжка, защото  положителното би трябвало да побеждава и тъй като е хубаво всички ние да отворим сърцата си за него освен преди Коледа. Важно е и изключително скъпо, когато концепцията идва от деца – за дете. Надявам се да се включат повече хора “, сподели заместник-кметът.

Всички, които имат предпочитание да оказват помощ на 10-годишния Живко, могат да го създадат и непосредствено посредством банков превод:

Банкова сметка: BG10UBBS88881000245399

BIC КОД: UBBSBGSF

Титуляр: Весела Живкова Георгиева

Телефон за връзка: 0888238861
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР