Мастърс надпреварата в Монреал предложи множество изненадващи резултати и това

...
Мастърс надпреварата в Монреал предложи множество изненадващи резултати и това
Коментари Харесай

Ранглисти: Кирьос със сериозно изкачване; Циципас с най-лошо класиране от 3 години

Мастърс конкуренцията в Монреал предложи голям брой изненадващи резултати и това се отрази съществено на ранглистата, в която можем да забележим съществено количество промени на челните позиции през тази седмица. Лидер продължава да бъде Даниил Медведев, само че той не можа да отбрани трофея си в канадския град, откакто отпадна на старта от Ник Кирьос и сега има нежната преднина от 125 точки пред Александър Зверев. Всъщност германецът съвсем несъмнено щеше да оглави ранглистата, в случай че не се беше контузил на Ролан Гарос, но в този момент ще би трябвало да изчака още известно време, с цел да го направи. Саша завоюва купата в Синсинати през предишния сезон, а в този момент няма да има опция да взе участие в конкуренцията, тъй че Медведев ще остане още известно време отпред. Любопитна детайлност пък е, че московчанинът е първият номер едно в историята с актив под 7000 точки.

Третото и четвъртото място в подреждането са заети от надлежно Карлос Алкарас и Рафаел Надал, до момента в който Каспър Рууд се завръща в първата петица. Това стана допустимо,след като норвежецът доближи до полуфиналите в Монреал и по този метод съумя да изпревари Новак Джокович и Стефанос Циципас, който за последно се намираше на седмата позиция през към този момент далечната 2019-та година.

Няма по какъв начин да не отбележим и напредъка от девет места на първенеца Пабло Кареньо Буста, чийто рейд към трофея в Канада го направи новия номер 14 в класацията. Другите състезатели с най-сериозно нанагорнище са британците Даниел Еванс и Джак Дрейпър. По-опитният от тях прави скок от цели 16 позиции, откакто остана на крачка от финала в Монреал и към този момент е 23-ти в света. Тийнейджърът пък потегли от квалификациите на надпреварата и беше спрян чак на четвъртфиналите, а това му разреши да направи още по-сериозно нанагорнище от своя съотечественик, прелитайки 27 места напред до върховата си 55-та позиция.

Накрая ще отбележим и следващата страхотна седмица на Ник Кирьос от неговото завръщане на корта насам. Австралиецът пропусна целия клей сезон, а от този момент доближава най-малко до четвъртфинал във всеки един шампионат, на които взема присъединяване. Такъв беше казусът и в Монреал, където Ник дори записа победа над настоящия международен номер едно и в последна сметка ще посрещна седмицата като международен номер 28, завръщайки се в топ 30 за пръв път от 2 години и половина насам.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР