Масовото отравяне на хора беше регистрирано в общините Кинтеро и

...
Масовото отравяне на хора беше регистрирано в общините Кинтеро и
Коментари Харесай

Масово отравяне на хора в Чили

Масовото отравяне на хора беше записано в общините Кинтеро и Пучункави в западната част на Чили, които бяха закрити от облак, евентуално съдържащ твърди частици сяра. Радио Биобио заяви, че в лечебните заведения са настанени повече от 100 души със световъртеж и гадене.
Жълт облак, който " се допуска, че съдържа твърди частици от серни оксиди " покри територията на Кинтеро и Пучункави “, заяви президентът на Чили Себастиан Пинера. Той подреди задълбочено следствие на събитията към случая, с цел да откри точните аргументи и източника на всеобщото отравяне, заяви БГНЕС.
Управителят на регион Валпараисо, където се намират засегнатите общини, разгласи в тях " жълто " (високо) равнище на екологична паника, заяви ТАСС. Там часовете в образователните заведения краткотрайно са анулирани и детските градини са затворени заради обстоятелството, че болшинството от отровените са деца и юноши.
В Кинтеро това е вторият случай на отравяне за седмицата. Във вторник трябваше да бъдат евакуирани студентите от три колежа поради световъртеж и гадене на 30 младежи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР