Масови проверки на температурите в класните стаи стартират в училищата

...
Масови проверки на температурите в класните стаи стартират в училищата
Коментари Харесай

Проверяват температурите в класните стаи в Смолян

Масови инспекции на температурите в класните стаи започват в учебните заведения в област Смолян, поради предвижданото внезапно захлаждане.

На този стадий няма сигнали за проблеми, като образователните занятия през днешния ден са почнали обикновено след ваканцията във всички 61 образователни заведения на територията на региона.

Освен за температурите в учебните заведения, които не би трябвало да падат под 18 градуса, ще се следи и за температурите в рейсовете, които извозват децата, заяви Мария Семерджиева - шеф на Регионалното ръководство по образованието в Смолян, осведоми Дарик.

„ За в този момент няма данни за проблеми, инспекторите от РУО и Регионалната здравна ревизия ще наблюдават за топлината в класните стаи, както и за заболеваемостта измежду учениците “, разяснява пред Дарик Семерджиева. Тя добави, че в множеството учебни заведения, които са с парни съоръжения, котлите са препалвани от време на време по време на празниците, а стоплянето на образователните заведения за днешния ден е почнало още в дребните часове на нощта.

С температури до минус 10 градуса осъмнаха някои региони в Смолянско, като по високите места в региона и в регионите на Неделино и Златоград има нова снежна завивка.

„ Нямаме терзания, зима е, а компаниите са в подготвеност. Следим обстановката “, разяснява пред Дарик зам.-областният шеф на Смолян Адриан Петров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР