Масови проверки на автомобили, които замърсяват въздуха, започват в сряда

...
Масови проверки на автомобили, които замърсяват въздуха, започват в сряда
Коментари Харесай

КАТ изкарва нова техника на пътя

Масови инспекции на коли, които замърсяват въздуха, стартират в сряда от " Пътна полиция " и Столичния инспекторат. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, представена от " Монитор ".

Проверките ще се вършат на пътя чрез газ анализаторите, които преди повече от година общината купи и даде на КАТ.

Досега уредите се използваха единствено в пунктовете на Пътна полиция. „ Ще се ревизира техническата редовност на очистващата апаратура освен на коли, само че и на камиони.

Целта е да не се позволява коли, които не са в редовност да се движат по улиците и да замърсяват въздуха.

В доста региони на града има взаимни инспекции на инспектората и полицията за нерегламентирано горене на боклуци “, изясни Фандъкова.

10 града осъмнаха с замърсен въздух през днешния ден. Най-голямо превишение на нормите за фини прахови частици бяха регистрирани в София и Русе.

Според данните на Европейския показател за качеството на въздуха, с изключение на в София, рискови превишавания на фините прахови частици има още в Пловдив, Велико Търново, Перник, Шумен, Бургас, Горна Оряховица, Видин, Благоевград и Смолян.

Именно поради замърсяването от Столичната община започнаха няколко ограничения за оправянето с казуса.

От кметството приканват жителите да употребяват градския превоз вместо персоналните си коли и да заменят отоплението на твърдо гориво с различно.

Екипи на Столичния инспекторат правят изключителни инспекции за надзор на промишлени, транспортни и битови източници за замърсяване с прахови частици. Също по този начин се наблюдават и строителните обекти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР