Масови опити за измами с шофьорски книжки. Само от началото

...
Масови опити за измами с шофьорски книжки. Само от началото
Коментари Харесай

100 сигнала за измами с шофьорски книжки има от началото на годината

Масови опити за измами с шофьорски книжки. Само от началото на годината до момента от ДАИ са предадени близо 100 сигнала към проверяващите органи.
След като бургаската полиция разкри скица за подправяне на персонални карти при изпити за шофьорски книжки, изпитващите вкарват още по-строг надзор по време на тестванията.

Измамата е извънредно прецизна безапелационни са от автомобилна администрация. Става дума за фина имитация на персонални карти, която е съумяла да заблуди тристепенно лицево различаване.

Подмяната става допустима, откакто пластиката на персоналната карта се обработва и фотографията се подменя с тази на подставеното лице.

На всеки научен изпит за шофьорска брошура равнищата на надзор са три – сканиране на персонална карта, фотография на място и лицево различаване пред таблета за изпит.

„ При снимането се ревизира дали лицето, което е снимано, дава отговор на персоналната карта”, изясни по НТВ Дамян Войновски, заместник-изпълнителен шеф на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация”.

„ Колегата би трябвало да се е уверил, че това е лицето от персоналната карта и в случай че има някакви подозрения, не би трябвало да го позволява до изпит”, изясни Екатерина Барбова – специалист в ИА „ Автомобилна администрация”-

А в случай че друго лице реши да вземе изпитва вместо действителния кандидат-шофьор, то системата незабавно би отчела посредством камера.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР