Масовата вакханалия в Розино, която за щастие полицията, СПС и

...
Масовата вакханалия в Розино, която за щастие полицията, СПС и
Коментари Харесай

БЛИЦ TV: В Розино е като на война, мощна намеса на ченгета и жандармерия спря кървава касапница между цигански кланове

Масовата вакханалия в Розино, която за благополучие полицията, СПС и жандармерията предотврати след скоростната си интервенция, е била сътворена от рода Сребреви. От тази фамилия са наказаните за убийството на предприемача Георги Рогачев-Николай Стоянов-Чичото и племенникът му Иван Стоянов. Местни хора описаха пред БЛИЦ, че родът Сребреви е доста враждебен, мъжете в него наброяват към 40 души-били все едри бабаити и търсели непрекъснато спорове.

Тази заран на центъра в Розино две компании се засекли и се сбили. Скандалът горящ поради нарязани гуми на автомобила на Младен Скендеров. Той упреквал човек от Сребревите за вандалщината. По време на мелето кметът Ангел Шаламанов се явил на центъра, укротил пристрастеностите и ромите си тръгнали.

Войната обаче се пренесла в махалата, където хвърчали бутилки, камъни и дървета. Един е ранен и е откаран в болница за прегледи, няма заплаха за живота му. В съседство до изпочупената къща е домът на новородено бебе. За благополучие то не е потърпевшо. Само бързата интервенция на карловската полиция, която се озовала първа на мястото отпред с шефа си Христо Бахлов, на жандармерията и на СПС, е предодвратила тежки произшествия и кървава кланица.

Четирима са задържани след екшъна. В махалата е цялостно с ченгета, които ще останат там, до момента в който пристрастеностите се укротят. Местни хора описаха пред БЛИЦ, че ромите в махалата се опасяват да излизат на открито, тъй като се тормозят от Сребревите. Последният подобен всеобщ пердах, при който още веднъж имаше потърпевши и още веднъж беше иницииран от семейството, беше на 5 август предходната година. Сребревите воювали с още един жанр, освен със Скендеровите, споделиха още нашите източници.

Пред камерата ни роми застанаха, с цел да опишат своята версия за случилото се. Това направи и кметът на Розино Ангел Шаламанов. БЛИЦ, че поради ромските ескалации на напрежение и поради техните ванадалщини и побоища в района, Вътрешна македонска революционна организация Карлово изиска от министъра на Министерство на вътрешните работи основаването на полицейски сектор в Розино. Отговор към момента няма.







Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

Оператор: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР