Масова стачка заплашва Холивуд. Синдикатите препоръчаха на актьорите в телевизията

...
Масова стачка заплашва Холивуд. Синдикатите препоръчаха на актьорите в телевизията
Коментари Харесай

Холивуд стачкува: Актьорите спират работа, индустрията блокира

Масова стачка заплашва Холивуд. Синдикатите предложиха на актьорите в малкия екран и киното да стачкуват. Това ще спре работата по стотици филми и сериали, в това число големи продукции с многомилионни бюджети. Споровете са за изискванията на труд, като актьорите желаят права, сходни на тези на служащите в други браншове.

Стачка на актьорите и сценаристите по едно и също време, не е имало от 63 години. Повече от 11 хиляди сценаристи към този момент стачкуват. Присъединяване на 160 хиляди членове на актьорските синдикати ще значи прекъсване на фотосите на всички кино продукции и сериали на огромните студиа.

''Сценаристите стачкуват седма или осма седмица. Там казусът са парите от стрийминг услугите и тяхното систематизиране. Ще има и стачка на актьорите. Имаме профсъюз, в който 90% от хората така и така нямат работа. И си споделят: Стачка? Защо не. Аз така и така нищо не върша ”, сподели Самюъл Л. Джаксън.

Снимките на известни сериали, като " Странни неща " и " Историята на прислужницата " към този момент стопираха. Новите сезони на телевизионните сериалите нормално стартират през септември и огромните малките екрани към този момент готвят програмни схеми, в които да ги заместят с разнообразни реалити формати.

" Без артисти не могат да снимат нищо. Даже не могат да снимат реклама на това, което към този момент са снимали. Заедно не сме стачкували от 1960 година Ще го усетят всички в промишлеността ", съобщи Майк Нелсън, член на гилдията на актьорите.

Студиата подлагаха на критика стачката. Казват, че са предложили доста възстановяване на изискванията на труд. Актьорите и сценаристите желаят по-високо базово възнаграждение. Настояват още работодателите да покриват най-малко част от пенсионното и здравно обезпечаване. Проблем са и компютърно генерираните облици. Актьорите споделят, че лицата им може да бъдат употребявани без позволение и без да им се заплати.

Стачката идва в миг, в който колоси като Дисни, Комкаст, NBC Юнивърсал и Парамаунт вложиха стотици милиони в стрийминг услуги, които още не носят облаги.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР