Маслените трохи са известен компонент от популярни сладки рецепти. Те

...
Маслените трохи са известен компонент от популярни сладки рецепти. Те
Коментари Харесай

Как се правят маслени трохи за сладкиши?

Маслените трохи са прочут съставен елемент от известни сладки предписания. Те се употребяват необятно за приготвянето на разнообразни десерти и сладкиши, като главната им роля е да придават текстура и пухкава визия на рецептите.

В сладкарството маслените трохи имат незаменима роля. Те имат няколко функционалности, като първата от тях е да обогатяват усета на добавените детайли в сладката рецепта. Друга тяхна функционалност е да обезпечават хрупкава текстура. Тяхното приложение е универсално, което способства за лесното им съчетаване с разнообразни усети и съставки в сладките предписания.

Какво ви е належащо за приготвянето на маслени трохи за сладкиши?

Брашното за маслените трохи

Обикновено за маслените трохи се употребява общоприетоо брашно или характерен тип, според от желанията за текстура и усет.

Друга значима съставна част за маслените трохи е кристалната захар или пудра за по-фино чувство на трохите.

За маслените трохи най-често се употребява студено масло, което може да бъде нормално краве масло или маргарин.

Как да приготвите маслени трохи за сладкиши

Процесът по подготвяне на маслените трохи включва разбъркване на сухите съставки. В огромна купа се смесват брашното и захарта. Може да се добави и ароматно вещество като ванилия или кора от цитрусови плодове за мирис.

След това маслото се прибавя към сместа от сухите съставки и се разбърква, до момента в който се образува примес с текстура на влажен пясък.

 Mаслени трохи за сладкиши Снимка: marcheva14

Тестото се разпределя върху тава с хартия за печене и се употребява решето или ренде, с цел да се създадат трохи, като се търкалят или натрошават дребни части от тестото.

Готовите трохи се пекат във авансово загрята фурна до приемане на златист цвят. Температурата и времето за печене могат да варират според от рецептата.

Накрая изваждате трохите от фурната и ги оставяте да се охладят изцяло преди да ги употребявате в сладкиши или да ги съхранявате в резервоар със затворена капачка.

Важни препоръки за приготвянето на маслените трохи

Внимавайте да не прекалявате с разбъркването на тестото, с цел да избегнете прекалено втвърдяване. Маслото би трябвало да бъде студено или доста студено, с цел да се реализира мечтаната текстура на трохите.

Също по този начин можете да експериментирате с разнообразни типове захар или брашно, с цел да получите по-разнообразен усет и текстура.

За кои сладкиши можете да употребявате маслените трохи

- Кроасани и пайове

Маслените трохи намират ужасно кулинарно приложение в приготвянето на къс и кроасани. Тяхното свойство е да дават хрупкавост и пухкава текстура на горния пласт от тестените изделия;

- Бисквити и кексчета

Друго кулинарно приложение на маслените трохи е за подготвяне на бисквити и кексчета. Ако търсите по-пухкав и обемен резултат от сладките ястия, то приготвянето на кексчета и бисквити с маслени трохи е най-хубавото решение за вас;

- Декорация за сладкиши

Освен като съставен елемент от ястието, маслените трохи могат още да се употребяват и като украсителен детайл. Те могат да се слагат за декорация на кроасани или кексчета.

Вижте още по какъв начин да извършите апетитен крамбъл.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР