Маслената бира е предпочитана напитка сред магьосниците по целия свят

...
Маслената бира е предпочитана напитка сред магьосниците по целия свят
Коментари Харесай

Маслена бира: Изкушение, на което не може да устоите

Маслената бира е желана напитка измежду магьосниците по целия свят и откакто един път я опитате ще разберете за какво. Това необикновено вкусно пиво, което оказва се с помощта на книгите за Хари Потър, е доста елементарно за подготвяне у дома както от магьосници, по този начин и от елементарни простосмъртни.

Ако потърсите ще намерите голям брой от предписания за маслена бира - някои елементарни, други повече от комплицирани. Тук ще представим една от най-впечатляващите. В рецептата се употребяват леснодостъпни артикули, тъй че всеки да може да си я подготви.

Понеже маслото лишава малко от сладостта на напитката, тя резервира своя сладостен, богат усет. Тази маслена бира може да бъде сервирана по доста способи - студена или гореща, с алкохол или без, с ром, уиски или с топинг сладостен крем, разновидностите са в действителност доста.

Какво ви е нужно: 1/2 чаша готварска сметана, 1/2 чаена лъжица канела, 1/4 чаена лъжичка индийско орехче, 2 супени лъжици топинг карамел, 1 супена лъжица масло, 2 литра крем сода ванилия.

Приготвяне: Приготвянето на маслената бира стартира, като се подготви кремообразно тесто, което ще плува върху содата. Тези артикули са задоволителни за 4 до 6 чаши.

В дребна купа смесете сметаната, подправките, топинга и маслото. Разбийте с миксер за към 2 минути, с цел да се смесят добре. След това поставете купата във фризера за 15 минути, с цел да се охлади. Ако желаете може да охладите чашите, в които ще сервирате, за известно време. След това напълнете 2/3 от тях с ваниловата сода и изсипете от кремообразното тесто в чашата. То ще стои на върха на напитката и ще " плава " върху нея. Можете да извършите този пласт колкото пълен пожелаете. Сервирайте със сламка.

За да приготвите топъл вид на маслената бира загрейте поотделно тестото и содата. Трябва да го извършите доста деликатно, тъй като кремът не би трябвало да се пресече, а содата да загуби газираността си. Кремът би трябвало да се бърка непрестанно на слаб огън, като и той и содата не би трябвало да завират, а единствено да се стоплят.

 Маслена бира: Изкушение, на което не може да устоите

И тук може да обърнете внимание на чашата за сервиране, като този път я затоплите преди да излеете питието. Това доста елементарно ще стане като изсипите доста гореща вода в нея, до момента в който затопляте съставките. След като всичко към този момент е затоплено изсипвате както при студената версия и сервирате.

Ако желаете да повдигнете настроението си направете си алкохолна маслена бира, като тук опциите са доста. Една от тях е да смесите содата с ром да вземем за пример или пък с ирландско уиски. То е един извънредно добър избор, тъй като идеално ще контрастира със сладостта на напитката и ще се получи нещо необикновено.

Вариантите са толкоз колкото усетът и въображението ви позволен, тъй че умерено може да експериментирате, до момента в който получите идеалната за вас маслена бира.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР