Маска на плажа? Да, в Румъния. Носенето на маска на

...
Маска на плажа? Да, в Румъния. Носенето на маска на
Коментари Харесай

Къде носим маска и на плажа?

Маска на плажа? Да, в Румъния. Носенето на маска навън към този момент е наложително в над 20 от 41 окръга на Румъния, като това важи и за курортите по морето, оповестиха международните организации.
Задължително покриване на лицето навън е въведено досега в Арад, Арджеш, Ботошани, Брашов, Бузъу, Констанца, Дъмбовица, Долж, Галац, Гюргево, Горж, Хунедоара, Яш, Прахова, Сату Маре, Сибиу, Телеорман, Тимиш, Вълча и Вранча. В окръг Кълъраш мярката е единствено целесъобразна.

На морето обаче маската е наложителна във всички курорти в интервала сред 18 и 24 часа по крайбрежните алеи и пешеходните зони.

Освен това в целия окръг Констанца заведенията и клубовете навън би трябвало да бъдат затворени сред 23 и 06 часа.

Липсата на маска в открити пространства като пазари и борси, туристически обекти, автобусни спирки, гари и автогари в съотвените окръзи може да се глоби с санкции сред 500 и 2500 леи (около 100 до 500 евро).

Румъния регистрира лек спад на новозаразените с ковид през днешния ден, като за първи път от 13 дни са регистрирани под 1000 нови случая, заяви clinica.bg.

През последното денонощие са доказани 823 нови случая при направени 8045 теста. Общият брой на доказаните случаи в страната е над 54 000, а жертвите набъбнаха до 2432, като 19 души починаха през последното денонощие. В момента страната е на второ място в Европа по брой инфектирани на 100 000 души население - 81 за последните две седмици. Лидер е Люксембург с 197 случая на 100 000 души.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР