Мащерката често се използва в кулинарията – можете да я

...
Мащерката често се използва в кулинарията – можете да я
Коментари Харесай

Ароматни рецепти с вкус на мащерка

Мащерката постоянно се употребява в кулинарията – можете да я намерите в най-различни рецепти- и постни, и месни. Ние ви предлагаме няколко предписания, сред които има гарнитура, едно по-изискано предястие, главно. Ето и какви са нашите вкусни и ароматни оферти.

Глазирани моркови с мащерка и мед

Необходими артикули: към 2 кг моркови, парче масло, 1 с.л. пчелен мед, мащерка, сол

Начин на подготвяне: Измийте хубаво морковите и ги нарежете на едри части. Хубаво е, когато ги купувате, да изберете по-средни на величина зеленчуци. След като към този момент сте ги нарязали, изсипете ги в бездънен тиган, в който сте поставили и маслото.

 Моркови с мащерка

Отгоре изсипете пчелния мед и подправете с мащерката – в случай че е прясна, нарежете я на ситно. След като стартират да се пържат, засечете не повече от 5–6 минути и прибавете вода - 250 мл.

Оставете течността да заври, след това оставете на по-бавен огън, до момента в който водата се изпари изцяло. Следва да посолите и откакто морковите останат единствено на лой, разбъркайте още няколко минути и отдръпнете от котлона.

Следващото ни предложение също е нещо като гарнитура, само че би могло да се сервира и като главно ядене – става дума за печени картофи с мащерка. За задачата ще са ви нужни към кг пресни картофи. Ако намерите дребни, не е належащо да ги режете.

 Картофи с мащерка

Сложете ги в купа, откакто сте ги почистили, поръсете с черен и червен пипер, сол, 1–2 с.л. мащерка и напълно малко настъргана лимонена кора. Разбъркайте с ръка и изсипете в тава, в която сте налели зехтин. Полейте картофите и от горната страна с мазнината и долейте вода (може и бира), след което запечете на умерена фурна, до момента в който омекнат картофките.

Последното ни предложение е за предястие с козе сирене. Спокойно можете да го поднесете на посетители или да си го приготвите за значим случай. Нужно ви е козе сирене – към половин кг. Нарежете сиренето на филии – дебели към сантиметър. Загрейте фурната на горен реотан.

В купичка смесете мед (трябва да бъде течен), мащерка, малко черен пипер и малко зехтин. Разбъркайте сместа и полейте всяко сиренце. След това наредете сирената върху хартия за печене и ги сложете във фурната. Печете, до момента в който станат леко кафеникави.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР