Мащабно учение при бедствие се проведе на полигона на аварийно-спасителната

...
Мащабно учение при бедствие се проведе на полигона на аварийно-спасителната
Коментари Харесай

​Мащабно учение при бедствие се проведе край Панчарево​

Мащабно обучение при злополучие се организира на полигона на аварийно-спасителната работа към Столичната община край Панчарево. Това е първото взаимно обучение, в което вземат участие всички служби, ангажирани в Единната избавителна система. Сценарият на учението е избавяне на цялостен столичен квартал след разрушителна стихия.

Различните служби, Министерство на вътрешните работи, Пожарна, доброволци от Български Червен кръст, както и комуналните предприятия реагираха на мним сюжет за минала през София стихия и какъв брой бързо те ще отзоват на подобен вид сигнали и ще спасят бедстващите хора.

На учението участваха и кметът на София Йорданка Фандъкова и вътрешният министър Младен Маринов. За по-малко от 15 минути службите съумяха да прочистят три къщи и да спасят хората, които бедстват в тях.
Николай Николов, шеф на Групово дело Пожарна сигурност и отбрана на популацията: Трябва да си дадем ясна сметка, че измененията в климата постановат ние да се приспособяваме оптимално към това нещо, бурии неочаквани, наводнения стихийни, тежки горски пожари,всичко това нещо изисква от нас три елементарни неща - преди всичко предварителна защита, т.е. да премахнем предпоставките, които можем, на второ място да се подготвим добре, което виждаме сега и най-после да създадем такава организация, която да координира вероятните сили, които са на терен. Йорданка Фандъкова, кмет на София: Целта на учението е тук на терен, в действителна конюнктура да забележим равнището на съгласуваност сред другите служби, когато имаме обстановка преди всичко е значима координацията сред службите. Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Видяхте по какъв начин работят екипи от разнообразни институции, някои от тях са частни, като електроснабдяване, електропреносната система, само че всички те в дадена обстановка би трябвало да работят в синхрон и това беше показано сега, по тази причина нещо се изисква в действителност преди всичко обща воля, добра работа на ръководителите на структурите и действеност на тези които работят на терен и провеждат групите.
На полигона, който се простира на повърхност от няколко декара, има разнообразни площадки за реакция при друг тип бедствия - наводнения, пожари, естествени стихии. На полигона постоянно се водят възпитаници, с цел да знаят по какъв начин да реагират при сходни обстановки.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР