Мащабна кражба на ток в нова модерна сграда на столичния

...
Мащабна кражба на ток в нова модерна сграда на столичния
Коментари Харесай

ЧЕЗ хвана крадци на ток от луксозна сграда

Мащабна кражба на ток в нова съвременна постройка на столичния бул. " България " разкриха чиновници на " ЧЕЗ Разпределение България " със съдействието на полицията, оповестиха от компанията. Кражбата е осъществена посредством непосредствено присъединение към електромерното табло на кабел с огромна мощ. Чрез кабела за месец са отклонявани 35 000 киловатчаса електрическа енергия на стойност към 7000 лв.. Това е месечната консумация на към 70 семейства.

Присъединението е употребявано за зареждане на бойлери и на климатичната система на постройката и на общите й елементи, са открили проверяващите. За да прикритият нарушаването, причинителите са прерязали кабелите напрегнат, предизвиквайки късо съединяване и спиране на електрозахранването за цялата постройка.

По този метод те са заплашили освен своя живот, само че и сигурността на живеещите в нея и нейните ползватели. По случая е заведено досъдебно произвеждане.

" Кражбите на електрическа енергия ощетяват освен сдружението, само че и правилните клиенти и съставляват заплаха за здравето и за човешкия живот. Нашите чиновници и полицията работят интензивно за откриване на противозаконните присъединения ", съобщи Филип Йорданов, началник " Нетехнически загуби " в " ЧЕЗ Разпределение България АД.

През предходната година са открили 6672 нарушавания, а от началото на годината до края на март разкритите обири са 1551. За да се усъвършенства разкриваемостта от компанията са взели всички вероятни ограничения, въведени са нови технологии. Необходими са по-строги и ефикасни наказания против кражбите, които освен да санкционират причинителите, само че и да имат възпиращ резултат, прикани Филип Йорданов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР