Мащабна акция на полицията срещу издаване на фалшиви COVID сертификати

...
Мащабна акция на полицията срещу издаване на фалшиви COVID сертификати
Коментари Харесай

Бум на фалшивите сертификати! Защо се търсят толкова много?

Мащабна акция на полицията против издаване на подправени Коронавирус документи за имунизация се организира през вчерашния ден. Проверки и разпити имаше в 5 области на страната.

Оказа се, че пред лекарите и експертите по здравни грижи има огромни провокации. Явно има огромно търсене сега на подправени документи. Тази констатация направи в изявление за бТВ доктор Иван Маджаров - ръководител на управителния съвет на Българския лекарски съюз (БЛС).

„ Ако някой показа някъде подправен документ за идентичност, знае авансово, че ще бъде осъден. Това не се знае обаче за притежателя на подправен документ “, означи още той.

По думите му постоянно ще се откри кой да направи подобен документ, откакто знаем, че можем да желаяме и за нас няма да има последици.

„ Вероятно има два типа подправени документи – някои въобще не са в системата, в случай че ги провериш с кода излизат тотално подправени, само че има и такива, които при инспекция излизат в системата, само че индивидът няма антитела и е ясно, че не са му създали ваксина “, изясни още ръководителят на БЛС.

„ Ако са доста близки до оригинала, съм чувал че костват 500 лв. “, добави той.

Според Маджаров високата смъртност от ковид у нас е поради ниския % на имунизация, за разлика от другите страни.

„ В българското опазване на здравето работят хора, които са изтощени и са възрастни. Нямаме кадрови потенциал, който да поставя такива грижи, каквито се поставят в западните лечебни заведения. 88% от общопрактикуващите лекари в България са над 50 години, 35% от тях са в пенсионна възраст и единствено 12% са сред 25 и 50 години “, посочи доктор Иван Маджаров. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР