Машините помагат на възрастни и хора с ограничения безплатноРоботът следва

...
Машините помагат на възрастни и хора с ограничения безплатноРоботът следва
Коментари Харесай

Френски супермаркет тества роботи

Машините оказват помощ на възрастни и хора с ограничавания гратис

Роботът следва своя човек на всички места в магазина и даже го съпровожда до дома (източник: TwinswHeel / Twitter)

Eдин от супермаркетите на френската верига Franprix стартира проби на роботи, които оказват помощ на клиентите при покупката и доставката на стоките до дома им, заяви Ройтерс. Партньор на супермаркета е младата компания TwinswHeel.

Роботизираната услуга е ориентирана на първо място към възрастни и хора с лимитирани благоприятни условия. Тя е безвъзмездна за клиентите на супермаркета.

С помощта на бутон „ Следвай ме “, клиентът подканя робота да го опознае и запомни неговата осанка, след което машината праволинейно го следва из целия магазин. С едно зареждане на батерията роботът може да измине 25 километра.

Роботът има товарен отсек с размер 40 литра, където складира покупките. След възнаграждение на стоките, роботът съпровожда индивида до неговия дом, с цел да му помогне с преместването, и едвам тогава се завръща в магазина.
още по тематиката
В момента компанията тества единствено три робота. На улицата те са следвани от оператор, защото Franprix към момента няма позволение за потребление на самоуправляем превоз.

Когато законодателството бъде променено и резултатите от тестванията послужат за възстановяване на робота, веригата супермаркети възнамерява да приложи тази робо-практика и в други свои магазини.

Освен това роботът може да се употребява и като пощальон за поръчки по интернет. В този случай, когато дойде при получателя, роботът ще изпраща известие с код за отключване на контейнера с поръчката.

Franprix си партнира в плана с младата френска компания TwinswHeel. Към момента веригата наброява към 900 магазина с общ оборот за предходната година в размер на 1,6 милиарда евро.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР