Марсоходът на НАСА Кюриосити вероятно се е натъкнал на кратер

...
Марсоходът на НАСА Кюриосити вероятно се е натъкнал на кратер
Коментари Харесай

НАСА откри скъпоценни камъни на Марс

Марсоходът на НАСА " Кюриосити " евентуално се е натъкнал на кратер на Марс, който е цялостен със скъпоценни опали, предава Futurism, базирайки се на изследване, оповестено в Journal of Geophysical Research. Изследването, извършено от екип учени от Държавния университет на Аризона в съдействие с НАСА, удостоверява съществуването на " пукнатини " в светла канара, което допуска съществуването на опали и по своята същина - съществуването на вода.

Водата на Марс би имала големи последствия за човечеството и галактическите пътувания, каквито ги познаваме, трансформирайки огромната алена планета в нещо като междугалактическа бензиностанция, която би разрешила зареждане с гориво и по-нататъшни проучвания на звездите. НАСА към този момент беше удостоверила античното битие на вода на Марс въз основа на проби от седименти в скалистата почва, само че това ново изобретение допуска, че вода може да е имало на планетата доста по-скоро, в сравнение с се смяташе до момента.

Опалите естествено се появяват в природата, когато силициевият диоксид се разтваря във вода, което значи, че кратерът, в който тези скъпоценни камъни са мощно видяни, може да е приютил живот от интензивната радиация на повърхността на планетата. Учен от ASU удостовери, че тези условия може да са били обитаеми в не толкоз далечното минало, казано на галактически език. НАСА възнамерява да продължи проучването на Марс, с цел да стигне до същината на произхода на скъпоценните камъни, както в дословен, по този начин и в метафоричен смисъл, съобщи БГНЕС.

От опалите може да се извлича и вода, като от един триметров сектор от начупения ореол може да се получи към 1,5 галона вода, което значи, че водата на повърхността на Марс не е единствено сянка от загубен спомен, а поразителна опция за бъдещето. Изследователите съумяха да показват тази техника за добиване, която отделя водата от пакетирания силициев диоксид, като използваха спекулативна просвета и най-актуалните данни на НАСА за повърхността на Марс.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР