Ново слънчево изригване и магнитни бури носят мигрени и безсъние.

...
Ново слънчево изригване и магнитни бури носят мигрени и безсъние.
Коментари Харесай

Ново слънчево изригване и магнитни бури носят мигрени и безсъние


Ново слънчево изригване и магнитни стихии носят мигрени и бодърствуване. Силно главоболие, прекомерно високо или прекомерно ниско кръвно налягане, бодърствуване, липса на тонус и сила.

Това са дребна част от физическите проявления у хората, които се свързват с магнитните стихии, връхлитащи ни през последните няколко дни. Вчера бе записано и най-високото
изригване от клас X на Слънцето.
То е траяло цели 16 минути, оповестиха учените от Институт по приложна геофизика „ Евгений Фьодоров “, представени от ТАСС.

„ На 14 май в 05:09 часа по Гринуич в рентгеновия обсег в групата слънчеви петна 3664 (S17W89) беше засечено изригване X1.7 с дълготрайност 16 минути “, се споделя в отчета на института.
Нивото на заплаха от енергийни
протони потоци от слънчеви изригвания сега е S2 (умерено) по канара от пет съгласно мониторинга на учените. Само за две седмици имаше четиринадесет изригвания от клас X и огромен брой детонации от клас M.
Слънчевите изригвания според
от мощността на рентгеновото излъчване се разделят на пет класа: A, B, C, M и X. Минималният клас е A0.0. При прекосяване към идната писмен знак мощността се усилва 10 пъти. Изригванията нормално са съпроводени от излъчвания на слънчева плазма, чиито облаци, достигайки Земята,
могат да предизвикат магнитни стихии.
Заради необикновените феномени през последната една седмица беше следено така наречен Северно зарево в доста елементи на света, измежду които беше и България.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР